Serlegeket, plaketteket osztottak a legjobb kosarasoknak Pécsett

2020. január 28. 16:52 2020. jan. 28. 16:52

Nem szakadt meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének  Baranya Megyei Szervezeti Egységénél legjobbak díjazása. Tizenöt kategóriában szavazhattak a szurkolók kedvenceikre, amatőrökre, profikra, játékvezetőkre adhatták le voksaikat.

A felnőtt profi női kategóriában Ruják Nóra, Gémes Sarok Nikolett, Sánta Petra közül választhattak. Az elismerést a PEAC-Pécs színeiben játszó Sánta Petra vehette át az Iparkamara földszinti tanácstermében a napokban.

Fotó: Pécsi STOP

Sánta Petra pécsi születésű, pécsi nevelésű játékos. Eddigi pályafutása alatt végig pécsi csapatokban játszott, utánpótláscsapataival szinte minden évben dobogón végzett. Felnőtt mezőnyben 17 éves korában, a PEAC-Pécs színeiben lépett pályára. Egy sérülést követően 2014-től öt szezonon keresztül  játszott a PINKK-Pécsi 424 csapatában, ahol nem csak első  Európa Kupa-mérkőzésén szerepelhetett, de nyert két Magyar Kupa bronzot és egy magyar bajnoki bronzot is. Jelenleg ismét a PEAC-Pécs csapatát erősíti.

Fotó: Pécsi STOP

Az elismerést átvett kosaras lapunknak arról beszélt, hogy a 2019-es esztendő nehéz és hektikus volt. Volt hullámvölgy is, nyáron volt bizonytalanság is átigazolása ügyében.

"A bajnoki szezon hátra lévő szakaszában cél a nyolc között végezni, hogy lehetőség legyen a rájátszásra. Ha ott nem a Sopron az ellenfél, bármi lehet. A Magyar Kupában nyolc között az MTK az ellenfél, szeretnénk győzni, legalább 3 mérkőzést szeretnénk játszani a kupában, aminek Pécs ad otthont. Ha ezt a célt elérjük, nagy baj nem lehet"

- fogalmazott az irányító poszton játszó kosaras.

Sánta Petra középen (Fotó: Pécsi STOP)

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének  Baranya Megyei Szervezeti Egységének elnökétől, Janovics Lászlótól megtudtuk, hogy Pécs az egyedüli vidéki város, ahol két kosárlabda akadémia működik, ezért a szavazóknak nehéz feladata volt a sok jó szereplő közül kiválasztani a legjobbakat. Hozzátette, az elmúlt évben két új sportcsarnok is fogadta a sportolókat, de szerinte még mindig kevés van belőlük a városban.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP