Sikeres rajtot vett a nemzetközi kupában az NKA Universitas PEAC

2021. október 15. 22:15 2021. okt. 15. 22:15

Győzelemmel kezdte az Európa Kupa csoportkörét a NKA Universitas PEAC, az izraeli Neve David Ramia női kosárlabda csapat ellen. A WNBA-ban is pályára lépő vendégek csak a harmadik negyedben tudták megijeszteni a pécsi szurkolókat. A pécsi Wentzel Nóráék fel tudták venni az amerikai játékosokkal keménységben és gyorsaságban is a versenyt.

Az izraeli együttes régóta szereplője az európai kupasorozatnak.  Közel 20 éve a Mizo együttesével kerültek szembe, akkor a pécsi gárda két győzelemmel jutott tovább a mérkőzés sorozatból. A Ramia 10 éve FIBA Európa Kupát is megnyerte.

 

A szerda esti Lauber Dezső sportcsarnokban lejátszott mérkőzésen a PEAC az első félidőben pont erősen játszott. Az 50-42-es eredmény igazolta, hogy mindenben, akár védekezésben, akár támadásban méltó ellenfelei voltak a rutinos izraeli gárdának. A vendéglátok az első két negyedben jobb százalékkal (57 %) szerezték a pontokat, mint a vendégek (45%)

 

A 3. negyedben, a hosszú szünet után a Ramia minden bevetett. Nem riadtak vissza a kemény játéktól sem. Pontszerzésben kezdtek Mitchellék Wentzelék nyomába kerülni. A 28. percben 61-60. Rövid időre 64-64. Három negyed után 69-67.

A záró negyedben a vendégek nagy rohanásba kezdtek, 77-78-as állást is láttunk az eredményjelzőn. Mind két gárda edzője időkéréssel próbálkozott. A vendégek mestere szerette volna, hogy maradjon a lendület. Csirke Ferenc új-új figurákat mondott a lányoknak. A palánk alatti üresbe futó pécsi lányoknak sikerült több pontot gyűjteni.  A Neve David Ramia nem tudott fordítani. A mérkőzés 90-83-as eredménnyel zárult.

Mérkőzés után Csirke Ferenc vezető edző arról beszélt, hogy nagyon nehéz mérkőzés volt. Tudták, hogy olyan mérkőzést is fognak játszani. A három amerikaiból egyet sikerült megfognunk, erre a negyedik dobta a pontokat. Azt is tudtuk, hogy nem védekezésben, inkább a támadásba tudunk eredményesebbek, lenni. Annyira sikerült, hogy kétszer is visszajöttünk. A szurkolok csodálatosak voltunk, köszönjük nekik a biztatást.

Wentzel Nóra arról beszélt, hogy védekezésbe több hiba volt. Nagyon nehéz mérkőzést játszottak. Ö is köszönte a szurkolok biztatását.

 

Szerző: Szabó Ferenc