Sok meglepetéssel rajtol a Fordan tánc szezon

2022. szeptember 8. 20:27 2022. szept. 8. 20:27

Nyílt napra invitálják a Fordan Táncklub vezetői és oktatói Pécs város táncot kedvelő közönségét. Mint minden tanév elején, ezúttal is kiemelt rendezvényt szánnak azoknak, akik szeretnék jobban megismerni a Fordan Táncklub életét, vagy éppen ki szeretnének próbálni valamely táncműfajt.

Másodízben tartják legújabb táncos otthonukban, az új Fordan Tánccentrumban bemutatójukat és ingyenes nyílt napjukat. Várhatóan sok érdeklődő család és leendő ifjú táncos fog kilátogatni a rendezvényre, hiszen a táncbemutatókon kívül mind a három teremben más és más táncműfajt lehet kipróbálni.

Fél kettőkor lesz kapunyitás és a program, vasárnap 14 órakor egy igen pörgős műsorral kezdődik, amelyet a Tánccentrum előtti szabad téren fognak megtartani. Itt akrobatikus rock ’n’ roll és fashion street dance szerepel a palettán több korosztályt érintve. A klub legrégebbi és legeredményesebb táncosai fognak színes műsort adni a jövő táncosainak, hogy kedvet kapjanak a tánchoz.

A bemutatók után mind a három táncteremben más és más táncműfajt lehet majd kipróbálni. A nyílt napra, ami évek óta visszatérő rendezvénye a klubnak, elsősorban azok a fiatalok, - és persze családtagjaik - szoktak eljönni, akik szeretnének beiratkozni a Fordan Táncklubba. Idén összesen 7 csoportba várják az új tanítványokat. A klub vezetői Papp Viktor és Majorlaki Ágnes minden korosztálynak tud ajánlani valamit. A legkisebbeknek az aprock – mini rockyt és a mini fashion street dance táncokat javasolják. A fiataloknak több korcsoportban az akrobatikus rock ’n’ roll-t, és a fashion street dance-t ajánlják, jelenleg ezek a táncok a legnépszerűbbek a táncklubban. A Dance for Ladies órákat elsősorban hölgyeknek szánják. A fashion street dance alapjait tartalmazó tánc 6. éve népszerű a 30 pluszosok körében. Első ízben került be a választható táncok közé a Flamenco, amelyet élő gitár kíséretében lehet majd kipróbálni. A Ritmo TSE táncosai – akik ezúttal a nyílt nap vendégei – a társasági táncokat fogják népszerűsíteni a nyílt napon.

Mindenki, aki aktívan részt vesz valamely nyílt órán, kap egy sorsjegyet, amivel a nap végén belföldi utazást, ajándéktárgyakat, ajándékcsomagokat, valamint utalványokat nyerhetnek a legszerencsésebbek. Külön jutalmazzák azokat, akik éppen a nyílt napon döntötték el, hogy beiratkoznak a Fordan Táncklubba, mondta el a Pécsi Stopnak Papp Viktor klubvezető.

 

Szerző: Szabó Ferenc