Soroksárra utazik vasárnap a PMFC

2020. november 28. 15:17 2020. nov. 28. 15:17

A hetedik helyezett Soroksár vendége lesz vasárnap a tabella harmadik helyén tanyázó PMFC a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában. A meccset a járványhelyzet miatt zárt kapuk mögött játsszák.

Amint azt a PMFC a honlapján írja, a Soroksár meglehetősen gólerősen játszik a szezonban, a kilenc hazai bajnokijukból ötöt nyertek (a DEAC-ot 1-0-ra, a Csákvárt 4-3-ra, a Haladást 2-1-re, a Szolnokot 2-0-ra, a Szegedet 3-0-ra győzték le), a DVSC és az Ajka ellen ikszeltek, a Nyíregyháza és a Kazincbarcika viszont jobbnak bizonyult náluk. Jelenlegi mérlegük 8 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség, 27 rúgott és 21 kapott gól, 27 ponttal, a hetedik helyről várják a vasárnap 13 órakor kezdődő találkozót.

A PMFC mérlege 10 győzelem, öt döntetlen és három vereség, 22-9-as gólaránnyal, 35 ponttal a harmadik a tabellán, mindössze egy ponttal lemaradva a második helyezett Budaörstől. Utoljára a DEAC-ot fogadta, a mecsekaljaiak a végjátékban húzták be a meccset. Előtte a Kaposvárral mérkőztek volna a pécsiek, de a somogyi gárda koronavírus-fertőzés miatt nem tudott kiállni, így a PMFC automatikusan megkapta a 3 pontot és a 3-0-ás gólarányt.

A Soroksár SC együttesét Lipcsei Péter vezetőedző irányítja, munkáját Dejan Milovanovic asszisztens edző, Végh Zoltán kapusedző és Tímár Ádám erőnléti edző segíti. A PMFC korábban kétszer találkozott a fővárosi gárdával a másodosztályban. 2007-ben, a Stadion utcában Kulcsár Árpád és Bozori Balázs révén 2-0-ra nyertek a piros-feketék, 2008-ban pedig – Lengyel Roland duplája mellett Kulcsár Árpád találatával – 3-1-es vendéggyőzelmet arattak a Soroksár otthonában.

A hatályos kormányrendelet értelmében a sportrendezvényeket kizárólag zárt kapuk mögött lehet megrendezni, a PMFC figyelmeztet mindenkit, hogy nehogy elinduljon a Szamosi Mihály Sporttelepre. 

(Címlapkép: Pécsi STOP/Szabó Ferenc)

Forrás: Pécsi STOP