Százéves a KBSK

2022. augusztus 30. 16:49 2022. aug. 30. 16:49

A Komlói Bányász Sportkör a napokban ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. E jeles alkalomból a KBSK számos szakosztálya, közöttük az atlétika, kosárlabda, labdarúgás is méltóképpen megemlékezett a mögöttünk hagyott egy évszázad sikereiről.

A DÖKE szervezésében 125 fő állt rajtvonalhoz a hét végén különböző kategóriákban. A belvárosban kialakított ideiglenes pálya a szervezők és a résztvevők tetszését is elnyerte. A komlói atlétika képviselői Czukor Zoltán háromszoros olimpikon, sokszoros válogatott gyalogló és Kispál László 2000 méteren országos csúcstartó buzdították a versenyzőket. A résztvevők mindegyike érem díjazásba részesült.

„Több mint száz fő nevezett a versenyre, külön öröm, hogy a résztvevők zömét komlóiak tették ki, de Baranya megye több pontjáról érkeztek indulók. Az ideiglenes pálya remek volt, amelyet később is szeretnénk majd versenyzésre használni.– összegezte a pecsistop.hu-nak Balogh Bettina, a DÖKE elnöke, a Komlói Sportcsarnok igazgatója.

A kosárlabdának Komlón igazoltan 73 éves múltja van. Ennek bizonyítéka, hogy az ünnepi rendezvény sorozatra, ahol a komló-szigetvár szenior férfi, a hölgyeknél a fiatalabb és idősebb szenior hölgyek csaptak össze. Megmérkőztek Czukor János ismert edző egykori és az aktív hölgy kosarasai egymással – mondta lapunknak Egri Nándor volt komlói játékos és edző. Azt is megtudtuk, hogy az ünnepi eseményre meghívták Czukorné Hollós Annát, aki Komlóról indulva Pécsről jutott be a nemzeti csapatba. Napjainkban már részt vesz a soproni Euroliga győztes csapat szakmai munkájában. Hollós Nusi nyilatkozott a komlói újságnak is:

- Kosárlabda pályafutásomat 3 magyar patinás klubban töltöttem. A PVSK és az SVSE után a Komlói Bányász is 100 éves lett. Szívesen tettem eleget az ünnepségre való meghívásnak, köszönöm a szívélyes fogadtatást!

Jó volt visszamenni a gyökereimhez! Találkozni barátokkal, volt csapattársakkal, edzőmmel. Ebben a klubban ismertették és szerettették meg velem és a családommal a kosárlabdát! Örökké hálás leszek ezért!

Remélem, mindig lesznek olyan fanatikus, kosárlabda sportot imádó edzői, vezetői a KBSK kosárlabda szakosztályának, mint Ekler Jani, Varga Ferenc "Mester", Egri Nándi!

Hajrá KBSK! Mondta sok ezrek egykori kedvence.

A KBSK szakosztályai közül többen már megemlékeztek a 100 éve alakult egyesületről. Példának említhetjük a sakkozókat és a labdarúgókat is.

 

Szerző: Szabó Ferenc