Szentlőrinc is bravúrosan teljesített az NB II-ben

2021. június 1. 20:15 2021. jún. 1. 20:15

Baranya megyéből a 2019-2020 évi NB III-as labdarúgó-bajnokságból két csapat is magasabb osztályba jutott. A PMFC NB II-es sikeres szerepléséről már irtunk. A Szentlőrinc együttese is a várakozáson felüli bravúros szezont zárt.

 

A Szentlőrinc augusztus 1-jén kezdte a 2020-2021 évi bajnoki szezont a Szolnok otthonában, ahol 1-0-ás vereséget szenvedett. A második fordulóban hatalmas meglepetésre ideiglenes otthonában, Kozármislenyben a Gyirmót FC Győr együttesét verték, a későbbi bajnok nem tudta feltörni a baranyai gárda védelmét. A folytatásban a bajnoki címre törő VASAS ötöt rúgott Szentlőrincek. Az Ajkai mérkőzésre nem heverte ki a budapestiek gólzáporos sikerét, az ajkai mérkőzés 4-0-ás hazai sikerrel zárult. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Ezt követően hullámzó teljesítményt nyújtottak Frölich Rolandék. Voltak meglepetés eredmények. Például ide sorolhatjuk a hazai Kazincbarcikai vereséget. Az a borsodi csapat jeleskedett Baranya megyében, aki a szezon végén kiesett az NB III-ba. A bajnoki szezon késői kezdése miatt rövid téli szünetet kaptak a csapatok. A Szentlőrinc számára is szokatlan volt a rövid pihenő. December közepétől január végéig volt a pihenő és alapozás, majd a felkészülés a szezon hajrájára. A rövid pihenő után győzelemmel nyitotta az újévet Marian Sluka csapata. A felsőházhoz tartozó Szegedet verték hazai pályán. A megyei rangadót február 28-án Pécsett játszották, ahol 90 perc alatt nem született gól. A baranyai csapat a bravúrt tetézte a hazai Békéscsabai sikerrel. Ahol a mérkőzés után a vesztes együttes edzőjét le is cserélték. Az Ajka elleni idegenbeli győzelme minden labdarúgást kedvelő számára meglepetés volt. A zárószakaszban nem kímélték a Szombathely csapatát.

A szakmai igazgató, Fekete Tivadar kérdésünkre elmondta, hogy nagyon büszke a csapatra. Mindenki maximumot nyújtott, mindenki tudása legjavát tudta nyújtani.

Ez is érdekelhet:  Elstartolt az előválasztás hivatalos oldala

Azt is megtudtuk, hogy a védelmük oszlopos tagjaival hosszabbítottak. A következő szezonban is NB II-es együttesüket fogja erősíteni kapusuk, Hajagos Tamás és belső védőjük, Keresztes Bence. A hálóőr 2019 óta, míg a védő 2017 óta az első csapat tagja. A sikeres vezető edző, Marián Sluka 2023-ig irt alá újabb szerződést a Szentlőrinc labdarúgó csapatához.

A mester tavaly nyáron érkezett Szentlőrincre és már első szezonjában hatalmas bravúrt ért el a bent maradással. Úgy tudjuk, hogy más edző neve nem is merült fel a csapatnál esetleges edző váltás ügyében.

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Szerző: Szabó Ferenc