Szentlőrinc távolodik a kieső zónától

2020. december 13. 16:52 2020. dec. 13. 16:52

A baranyai NB II-es csapatok, vasárnap és hétfőn játsszák le következő bajnoki mérkőzésüket. A Szentlőrinc, Győrbe utazik a Gyirmót FC otthonába. A PMFC hazai pályán hétfőn este fogadja a Nyíregyháza gárdáját.

Az utóbbi öt fordulóban jó teljesítményt nyújtott Szentlőrinc. A Budaörs és a Siófok elleni hazai mérkőzésüket megnyerték, a Szolnokkal ikszeltek, vasárnap kora délután Gyirmóton nyertek s csak az éllovas DVSC-vel szemben maradtak alul Debrecenben. Tíz pontot tettek hozzá a fiúk az addigi tizennégyhez, ennek köszönhetően elmozdultak a kieső helyről.

– A válogatott szünet előtt elég nagy gödörben voltunk, az eredmények is ezt mutatják, és persze mi is éreztük, hogy nem megy – mondta a 23 éves belső védő, Keresztes Bence a csapat honlapján a mérkőzés előtt– Arra a kérdésre, hogy miként rendezték a sorokat, magam sem tudom a választ. Talán a szünetben jobban összeállt a társaság, és az is biztosan segített, hogy végre tényleg hazai pályán, Szentlőrincen játszhattunk. 

A szentlőrinci pálya jó hatással volt a fiúkra,  három meccsen hét pontot szereztek, ( Siófok ellen 1-0, Budaörs ellen 1-0, Szolnok találkozón 0-0) miközben egy gólt sem kaptak. A siker sorozat  Gyirmóton folytatódott. A vendégek 2-1 arányban verték a hazai pályán esélyesebb vendéglátókat.

A 27. percben Nagy szögletet ívelt be balról, Szegi középen érkezett és 5 méterről a hálóba fejelt, 1-0.

A 60. percben Vass szabálytalankodott a 16-on belül. A játékvezető Kovács J. Zoltán jogos 11-est ítélt, a büntetőt Hleba rúgta. Lövése némi szerencsével a hazai kapus hasa alatt került a gólvonalon túlra 1-1. 

A 88. percben Gyirmóti szögletrúgás, a lövést a szentlőrinciek előre vágták a vendég oldal közepére. Ott a csereként pályára lépő Silihez került a labda. A támadó jobb oldalon vezette a játékszert, majd Harsányihoz továbbít aki a hálóba fejelte a labdát, 1-2. 

 A csapat vezető edzője, Marián Sluka a mérkőzés után telefonon elmondta, hogy  számukra  minden mérkőzés nehéz, mindegyiken hatalmasat kell küzdeniük azért, hogy sikeresek legyenek. A 2020-2021 évi bajnokság őszi fordulóinak végjátékában és a tavaszról előrehozott mérkőzéseken a fiúk már azt is tudták játszani amit az edzéseken gyakoroltak.