Sziporkázó játék, Pongó kosara győzelmet ért a Rába partján

2020. február 1. 20:42 2020. feb. 1. 20:42

Óriási bravúrt hajtott végre a PVSK VEOLIA, a férfi kosárlabda fellegvárban Körmenden. A tabella második helyén álló EGIS Körmend hazai közönség előtt maradt alul. Az eredménnyel a baranyai gárda tovább erősíti felsőházi helyét a tabellán.  
 

Az NB 1-es férfi kosárlabda bajnokság 18. fordulójában a pécsiek Körmendre utaztak. Kiderült, hogy az ötös poszton bevethető Horti Bálint egészségi állapota nem jött rendbe, így nem léphet pályára.

Az első negyedben ijeszgettek a hazaiak, meg is lett az eredménye, 10 perc után 23-15 volt az eredmény a Körmend javára. A folytatásban a vasutas csapat védekezésben jobban odafigyelt, közelről a vendéglátók nem is tudtak kosárra dobni, a távoliak legtöbbször nem kerültek a zsákba.

A pécsi csapat hozott is a hátrányon a második negyedben, igaz csak egy pontot, 24-25 lett az állás a Pécs javára. Ebben a negyedben egy túl szigorú játékvezetői ítélet a pécsieket sújtotta. A legtöbb poszton bevethető Quincy Diggs kettő sportszerűtlen hiba miatt kénytelen volt elhagyni a pályát. Tegyük hozzá, 11/3 volt közel 20 perc alatt pontmutatója, ami a végelszámolásnál nagyon jól jött. 

A harmadik negyedben ismétlődött a második negyed játéka, 21-20-ra nyerte a Körmend ezt a negyedet.

A záró negyedben a Pécs egy lapra tehetett fel mindent. Lényeg volt, hogy ne kapjanak pontot az Alekszics-legények. Sok mindent elárul Varnado dobóteljesítményéről, 6 távoliból egy ért 3 pontot. Ferencz (Egis Körmend) alig maradt el, 4 dobásból szintén egy hármast ért el. A Körmend 13 eladott labdája a Pécs 7 eladottja mellett a vendégek dicsérete mellett szól. Tegyük hozzá, hogy pécsi dobások sem estek mindig a kosárba. 

A 40 percet mutatta az óra, 14 másodperc volt vissza, eredményjelzőn 79-78 szerepelt, amikor a Pécs időt kért. Utána Ruják passzolt, Pongó szerzett kosarat, 79-80 lett az állás. Időt kért a Körmend mestere, 1 másodperc volt vissza. A töredék idő alatt már nem változott a mérkőzés állása, 79-80 a végeredmény.

Dragan Aleksic egy korábbi meccsen - Fotó: Pécsi STOP

A pécsi vezetőedző Dragan Alekszics a mérkőzés után elmondta, hogy jó csapat ellen játszottak, kiválóan dobtak és védekeztek.

"A mi célunk az volt, hogy lassítsuk a játékukat, ezt sikerült elérni. A Körmend 27 dobásával szemben mi 11 alkalommal álltunk a büntetővonalon. Gratulálok a fiúknak az idegen pályán elért győzelemhez"

- mondta el a vezetőedző.

 

Szerző: Szabó Ferenc

 
Forrás: Pécsi STOP