Szívre is szükség volt a PEAC sikeréhez a CSATA ellen

2021. december 6. 20:13 2021. dec. 6. 20:13

Az élcsoporthoz tartozó két csapat játszott az NB I-es női kosárlabda bajnokságban vasárnap este a Lauber Dezső sportcsarnokban. Az NKA Universitas PEAC a Ludovika Csata együttesét fogadta. A tabella harmadik és negyedik helyén álló két csapat célja a dobogó lehet a végelszámolásnál. A PEAC küzdelmes mérkőzésen győzelemmel zárta a mérkőzést.

A PEAC hét közben Törökországban játszott Euró Ligás mérkőzést. Az oda és a vissza út is viszontagságos volt. A PEAC-tól kapott információk szerint a légitársaság hibázott. Így a pécsi lányoknak minimális idejük volt a Csata elleni mérkőzésre való felkészülésre. Az első negyedben a vendégek keményen játszottak dobásaik beestek a zsákba. A PEAC puhának tűnt és a dobások nem mindig sikerültek.

A 13. percben 15-26 volt az eredményjelzőn. A folytatásban Kiss Virág és Wentzel Nóra dobásai célt értek és a negyed végére 38-39-re módosították az állást. Sikerült Lelik Réka és Zele Dórina dobóteljesítményét a pécsi lányoknak túlteljesíteni.

A 21. percben Marshall találatával sikerült a pécsi fordítás, 40-39. A 3. negyedben fej-fej mellett gyűjtögették a kosarakat a hölgyek. Például a 25. percben triplát dobott Böröndy, azonnal válaszolt Marshall 44-44 a 24. percben. A 30. perc végén a dudaszóval együtt érkezett Szűcs Réka hármasa a kosárba.

A záró negyedben az edzők már kikérték mind három idejüket. A játékosok forgatása sem maradt ki. A legtöbb pontot a 3. és a 4. negyedben láthattuk, ebből a PEAC jött ki jobban és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

”Tisztességesen helytálltunk, apróságokon múlott az eredmény, szomorú vagyok, mert győzni jöttünk Pécsre – mondta Zele Dorina a Csata játékosa.

 

Tursics Krisztián Csata vezetőedzője elmondta: Mindkét csapatnak gratulálok. Kiváló támadást és védekezést láttunk. Lepattanó szerzésben ekkora különbségnek nem szabadott volna lenni.

Chelsea Nelson a PEAC játékosa: - nagyon nehéz első félidő volt. Utána a második részben jelentősen feljavultunk.

Csirke Ferenc PEAC vezető edzője: - mindig szoktam gratulálni a csapatomnak, de most kétszeresen is megérdemlik. Elértük a célunkat, hogy a legtöbb tripla dobó csapatnak ne engedjük a távoli dobásokat. A lányok szívvel is játszottak, és nyertek.

Forrás: Szabó Ferenc