Taroltak az asztalnál, az Európai Egyetemi Játékokon, a pécsi egyetemisták

2022. július 19. 13:47 2022. júl. 19. 13:47

Lengyelországi Llódz városában, a hatodik Európai Egyetemi Játékokat július 14. és 31. között rendezik, 18 20 sportágban, 17 400 egyetem, 314 5000 sportoló egyetemistája vesz részt a játékokon. A PTE hallgatói már sikerrel vették az első akadályokat.

Az Európai Egyetemi Játékokon az asztalitenisz-csapatversenyben a Pécsi Tudományegyetem csapata is érintett. A pécsiek a négyfős csoportból magabiztosan jutottak tovább csoportelsőként. Elsöprő, 9:0-ás szettaránnyal indították az Európai Egyetemi Játékokat a PEAC asztaliteniszes fiúk, a PTE színeiben. Az asztalnál Kovács Sebestyén, Molnár Dávid és Bognár Bence is könnyűszerrel, elvesztett szett nélkül hozta a PTE számára a 3:0-át.

Valamennyi játékos már kisebb- nagyobb nemzetközi rutinnal is rendelkezik, hiszen a korosztályos válogatottakban is szerepeltek, illetve Molnár Dávid és Kovács Sebestyén aktív tagja volt az idei évben a Bajnokok Ligájában szereplő magyar Extraliga bajnokságot nyert PTE- PEAC Kaló Méh csapatának is. Mindenképpen plusz motivációt jelenthet, hogy nemzetközi versenyen először szerepelhet magyar csapatot erősítve Bognár Bence és Mihalovity Dominik, akik a diaszpóra magyarságot képviselve érkeztek a Pécsi Tudományegyetemre, hiszen itt az egyetemi tanulmányaik mellett a legmagasabb szinten tudnak asztaliteniszezni is. Szükség is lesz a játékosok nemzetközi rutinjára, ugyanis 20 ország egyetemi csapata száll versenybe.

A finn, angol, lengyel és magyar csoportból két egyetem csapata jutott tovább. A csapat edzői: Orosz Gábor és Varga László, a PTE PEAC Kaló Méh edzői Team tagjai.

A folytatásban elképesztő kemény meccsek után bent vannak a PEAC-os srácok a legjobb nyolc között. A bravúrokat tetézték, 3:1-re verték a lengyel Gdański Műszaki Egyetemet.

Varga László edző: "Kemény mérkőzésre számítottunk, láttuk őket játszani az előző meccseken. Kettő balkezes játékosuk is volt, így nagy feladat előtt álltak a srácok. A Bécs elleni küzdelem kapcsán szükség volt a lendületre, és 3-2 re a Pécsiek nyertek. A nehéz ellenfél győztesként hagyták el az asztalt a legjobb négy között, vannak.  A folytatást is sikerrel vették Molnár Dávidék, 3-2-re nyertek, a German Sport University Cologne ellen. Az érmekért az esti órákban játszottak a PTE asztaliteniszezői, ahol a döntőbe jutásért folytatott csata a hazai gárdának sikerült jobban. A bronzmérkőzést a PTE nyerte az osztrák egyetemisták ellen 3-1 arányban.

Sakkban a PTE hölgyek és férfiak is éremszerzők lehetnek az elkövetkező két nap alatt.

 

Forrás: Szabó Ferenc