Testépítő versenyt tartottak az Expo Centerben

2021. október 2. 19:18 2021. okt. 2. 19:18

Rég nem látott testépítő versenyt szerveztek Pécsett. A szombaton megvalósuló megmérettetést a Megyeri úti Expo Centerbe szervezték. A kilenc ország mintegy százötven versenyzője vett részt négy blokkban, akik tizennégy-tizennégy kategóriában mutatták meg magukat, urak és hölgyek.

A szombati rendezvényt a PSN Zrt. vezérigazgatója, Máté János nyitotta meg. Örömmel beszélt arról, hogy a városban emlékezete szerint hasonló eseményt még nem szerveztek. Ígéretet tett, hogy a város megkísérli támogatni a hasonló rendezvényeket.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Lapunk az egyik főszervezőtől, Balogh Amandától megtudta, hogy a versenyek abbahagyása előtt jelentős sportsikereket ért el. A szentlőrinci sportoló Las Vegasban megrendezett Natural Olympián egy ezüst- és egy aranyérmet, továbbá a Ms. Olympia címet is megszerezte. Magyar-, majd Európa Bajnok Sport Modell lett. Az Európa Bajnok Sport Modell és az Abszolút Európai Női kategória győztesi címet is elnyerte.

Napjainkban már fő tevékenysége a szervezés Balogh Amandának, akitől megtudtuk, hogy végigjárta az összes lépcsőt, amíg eljutott a csúcsra, az olimpiai aranyig.  A pécsi versenyen voltak ifik, juniorok, masterek. Több kategóriában a súly és a magasság dönti el a csoportbeosztást. Megtudtuk, hogy az izmok kialakulásához edzésre és tervezett étkezésre van szükség. A profi testépítőnek nem lehet a nagymama pörköltjébe és galuskájába bele kóstolni. Ha megtörténne több hónapos munka is veszendőbe kerülne. Amanda azt is elmondta, hogy több kategóriában volt olyan versenyző, aki négy alkalommal ált színpadra..

A másik szervező Pozsgai Zsolt, aki két hete egy erőemelő versenyt nyert, elmondta, hogy az elmúlt 20 évben az egész világon jelentősen megnőtt a különféle tömegsportok népszerűsége. Egyre több minden korosztályú és nemű ember ismeri fel a fizikai aktivitás egészségre, erőnlétre és megjelenésre gyakorolt jótékony hatásait.  Az emberek milliói gyakorolják a kocogást, a teniszt, az aerobicot és a kerékpárt. A testépítés szó, a test felépítését jelenti, egy arányos izmos alakot. Az utóbbit is Magyarországon egyre többen végzik. Hozzátette, hogy az emberek túlnyomó többsége egészsége, erőnléte és a formás testalkata miatt végzi a súlyok emelését.

 

Legközelebb november november 13-án az M1 Fitness INBA Night of Champions International-al várják Miskolcon a versenyzőket.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

 

Szerző: Szabó Ferenc