Testvérharc is lesz a szombati PINKK-DVTK kosármeccsen

2020. február 22. 06:57 2020. feb. 22. 06:57

Befejezéséhez közeledik az alapszakasz a 2019-2020-as női kosárlabda bajnokság élvonalában. A PINKK-Pécsi 424-re még három mérkőzés vár, és kezdheti a körmérkőzést a kiesés elleni küzdelemben.

A PINKK-Pécsi 424 szombat este Kozármislenyben fogadja az alapszakasz dobogóra esélyes együttesét, a Diósgyőrt. A vendégek játszottak hétközi mérkőzést szerdán otthonukban a Cegléd ellen, és könnyen vették az akadályt: Medgyessy Dóráék 91-60-ra nyertek. Edzőjük, Cziczás László hasonló sikerekkel küldi lányait a pályára.

A baranyai csapat játékosa, Szűcs Lilla elmondta, kiváló játékosokból álló együttes ellen lépnek pályára szombaton este hat órakor. Ha azt játsszák, amit védekezésben és támadásban edzéseken gyakoroltak, akkor kedvező kimenetel lehet számukra.

A mislenyi sportcsarnokba kilátogató szurkolók testvér harcot is láthatnak. Hazai mezben, 6-os számmal Szűcs Lilla, a vendégeknél pedig nyolcassal a hátán Szűcs Réka lép a pályára. A két pécsi születésű lány közül Lilla 3-4 poszton dolgozik, Réka irányító és védekező játékos.

A két csapat statisztikáját böngészve azt látni, hogy szinte minden mérhető számban a Diósgyőr oldalára billen a mérleg. A borsodi játékosok dobogósak pontszerzésben, védő és támadó lepattanószerzésben egyaránt.A PINKK-et nézve egyedül Landry található a tíz között pontszerzést tekintve.

Az eddig lejátszott 19 mérkőzésből a DVTK 15-öt, a PINKK kettőt nyert. Szombat este a pécsiek megmutathatják, hogy tudnak-e szépíteni a statisztikán.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP