Több száz táncos táncol a Lauber Dezső sportcsarnokban vasárnap

2022. november 22. 20:19 2022. nov. 22. 20:19

Hagyományosan, minden évben hasonló időpontban rendezik Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban, a Fashion Street Dance Magyar Kupa, Minősítő Verseny és Csapatbajnokságot. Ez lesz november 27-én a Pécsi Fordan Táncklub idei rendezvénysorozatának ötödik állomása.

A III. Újház – Léta-Ker Fashion Street Dance Magyar Kupa, Minősítő Verseny és Csapatbajnokság a klub visszatérő rendezvénye, több mint 15 éve rendezik évente két alkalommal. A közönségcsalogató táncversenyre a pécsieken kívül a megyéből érkeznek pécsváradi táncosok is. Az előzetes nevezések szerint több mint 250 táncos fog versenyezni szombaton 12.00 és 17.30 óra között a Lauberben. A rendezők 11 órakor nyitják a sportcsarnokot a közönség számára, akik a nap folyamán megismerkedhetnek több érdekes versenyformával.

Először a Fordanos Csapatbajnokság következik, amely egy visszatérő versenyforma a Fordanosoknál, immáron XV. alkalommal rendezik meg. Egy csapatban szerepel rock ’n’ roll és fashion street dance formáció, valamint egy fashion street dance duó. A nevezett négy csapat küzdelmei un. KO rendszerben, egyenes kieséssel zajlanak, a selejtezők után először a 3. és 4. helyezés dől el, majd pedig látványos döntő zárják a CSB-t. Várhatóan rendkívül izgalmas és a közönség számára nézhető lesz a csapatbajnokság.

 

Ezután a fashion street dance duók és triók fogják uralni a sportcsarnok parkettáját. A mini kategóriától egész a felnőtt táncosokig, összesen 21 egység fogja összemérni a tudását. Ezúttal nem helyezésekért, hanem arany, ezüst vagy bronzminősítésekért fognak táncolni.

A kezdőbb a rock ’n’ roll táncosok minősítő rendszerben fognak versenyezni, míg a régebbi rocky-sok a helyezésekért fognak táncolni. Ezúttal összesen 11 csapatból és 9 párosból fog állni a mezőny. Hasonló rendszerben fognak táncolni a fashion street dance táncosok is, nagyrészt a 2. és 3. vonalból. A 10 csapat közel 100 versenyzője szintén több életkor osztályban fog táncolni.

 

A leglátványosabb kategória, ezúttal is a Free Style lesz, ahol a klub régebbi táncosai fognak versengeni a Magyar Kupáért. Papp Viktor, a táncverseny főrendezője elmondta, hogy ez a rendezvény is igazi közönségcsalogató lesz, hiszen olyan táncosok is parkettre állnak, akik egész évben viszonylag kevesebbet szerepelnek, ráadásul először fognak versenyezni azok a táncosok, akik idén szeptemberben iratkoztak be a klubba, természetesen minősítő rendszerben. A rendezők számítanak a közönség aktivitására, hiszen ismét rendeznek szimpátiaszavazást. A nézők a belépőjegyükkel szavazhatnak az általuk vélt legszimpatikusabb csapatra vagy párosra. A szavazás győztese egy gyönyörű

serleggel, a táncosok egyedi éremmel és természetesen a verseny „Legszimpatikusabb Csapata” címmel lesznek gazdagabbak, tudtuk meg Papp Viktortól, a FORDAN TÁNC Klub elnökétől, a rendezvény főszervezőjétől.

 

Szerző: Szabó Ferenc