Török Ottó értékelt: A halál csoportban tovább bizakodhatnak a magyarok

2021. június 17. 10:40 2021. jún. 17. 10:40

Az 2016. évi Európa Bajnok portugál válogatottnak elég volt a végjátékban 8 perc, hogy 3-0-ra verje a magyar csapatot, kedden este Budapesten a Puskás Arénában. A meccsen két találatot is érvényesítő, ötszörös aranylabdás játékos, Ronaldo pedig ezzel az Európa Bajnoki góllövő lista élére ugrott. A sporteseményről Pécs város polgármesterének sport ügyekkel foglakozó megbízottjával, Török Ottóval beszélgettünk.

- Nagy hazai várakozás volt a Portugália elleni találkozó előtt. Mondhatjuk, hogy a várakozás jogos volt, hiszen zsinórban 11 vereség nélküli mérkőzés tudhatott magáénak a magyar gárda. Személy szerint, titkon 1-0-s hazai sikert vártam.

- Gulácsiék 96 percen keresztül dicséretesen játszottak. Nem szabálytalankodtak, nem kellett félni Ronaldo életveszélyes szabadrúgásaitól. Az utolsó célzásoknál is, a magyar kapus a helyén volt. Nem adták meg könnyen magukat Rossi mester tanítványai. Fel tudták venni az egymás elleni harcot is és sok esetben Szalai Ádámék jöttek ki győzelemmel a párharcból. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

-  A halál csoportban mind a négy csapat számára nagy a tét. Különösen a Franciaország-Németország találkozó után, ahol az egykori Platini utódok 1-0 ra nyertek. A magyar csapat pedig szombaton csap össze a franciákkal, ismét a Puskás Arénában. A szövetségi kapitány várhatóan több helyen változtat az összeállításon, vélhetően taktikai okokból, illetve, hogy a friss erő 90 percig koncentrálni tudjon a zöld gyepen. 

Török Ottó kérdésre elmondta, hogy a játékvezetők kiválasztása sikeres volt, egyetlen kiállítás volt kedd estig és a sárga lapok sem repkednek. A munkájukat  segíti a VAR, aminek bevezetése az UEFA-tól remek döntés volt. Legtöbb esetben szinte észrevétlenül, rövid idő alatt történik meg a videó elemzés. Azt is elmondta az aktív sportvezető, hogy a dán Eriksen szörnyűséges története félelmetes volt. Joggal döbbentett meg minden sportbarátot. A tragikusnak tűnő perceket labdarúgók, szurkolok sportvezetők azonban megfelelően tudták kezelni, a  legfontosabb pedig, hogy a játékos már a családja közelében lehet, mondta el Péterffy Attila polgármester megbízottja, Török Ottó.