Történelmi győzelem Kozármislenyben

2023. szeptember 25. 13:23 2023. szept. 25. 13:23

Két idegenben elszenvedett vereség után a Kozármisleny KA újra otthonában játszott. A lányok a Moyra-Budaörs Handball csapatát fogadták a mislenyi csarnokban. Nem volt egyszerű dolga a hazai csapatnak. Az eddigi lejátszott három mérkőzés után győzelemre készültek és a negyediken megtörtént a jég. Gyulay László csapata 30-27 re verte Pest Vár Megye csapatát

Az első fordulóban a Motherson Mosonmagyaróvár KC ellen szenvedtek vereséget otthonukban (29-36), majd következett egy vendégjáték, ahol az MTK ellenében egy idegtépő (32-33) összecsapáson szerezték meg végül Buday Dániel lányai a két pontot, ám ami még nagyobb fegyvertény a Budaörs részéről, az csak ezután következett: hazai pályán fektették két vállra a Praktiker-Vác csapatát, 29-24-es végeredménnyel. Leírhatjuk, hogy a főváros melletti gárda bizonyára duzzad az önbizalomtól, hiszen a Vác csapatát megverni komoly teljesítményre vall tőlük. Ismerős arcokat is köszönthettünk soraikban, hiszen a Vártok testvérek is keretüket erősítette, Ramóna és Tamara is viselte a mislenyi mezt, méghozzá meglehetősen eredményesen. Játék lehetőséget Tamara kapott, egy kori csapatának több gólt /2/ is dobott. Az előző heti komoly túra után a hétfő természetesen a pihenéssel telt, ám azóta minden nap keményen dolgoztak a lányok, hogy a hazai pálya előnyeit a játékuk által tudják kamatoztatni. Azt a csapatot láttuk, aki Mosonmagyaróvár ellen pályára lépett és az első félidőben küzdött. A szombat esti találkozón Brettner Zsófia Dórina, Scheffer Zsanett igen hasznos játékkal tűnt ki. Jellemzően támadásban a dobott 7-7 góllal sokat tettek a siker érdekében. Dicsérhetjük a hazai kapust Wichmann Vivient, aki több gólnak látszó dobást hárítani tudott. A születésnapját ünneplő Imrei Réka sokat volt játékban, gólt dobott és a védekezésben is kivette a részét.

Gyulay László Kozármisleny KA vezetőedzője: „A fantasztikus közönségnek köszönjük a szurkolást, gratuláció a csapatnak. Sokat melóztunk a sikerért. Soha nem voltunk az NB I-be. Tudtuk, hogy a sikerhez utolsó percig tartó küzdelemre lesz szükség.

Wichmann Vivien kapus: a szurkolóink minden hova elkísérnek bennünket. Ez óriási támaszt jelent nekünk idegenben is. A hazai pályán a szurkolásért sok köszönet jár. A védelmünk összeállt a Budaörs elleni mérkőzésen. Támadásban sem panaszkodhatunk.

Buday Dániel Moyra-Budaörs Handball vezetőedzője: „maximális gratuláció jár a Kozármisleny csapatának. Minden téren gondjaink voltak, védekezésben és támadásba egyaránt. A hazaiaknál több extra teljesítmény is volt. Videózni fogunk és kijavítani a hibákat.”

Szabó Majer Krisztina. játékos: Kemény mérkőzés volt. két pontot hagytunk Kozármislenyben. Csalódottak vagyunk. A hazaiak nem feltett kézzel játszottak. Kifogunk jönni a gödörből.

 

A Kozármisleny legközelebb Győrben lép pályára.

 

Kozármisleny KA - Moyra-Budaörs Handball K&H Liga - Női NBI -

4. Forduló 30-27 (13-12)