Tovább menetelnek a párducok az arany felé vezető úton

2023. október 28. 11:52 2023. okt. 28. 11:52

Ötből ötöt nyert a PVSK VEOLIA NB I.B Piros csoportban játszó férfi kosárlabda csapata. Az élvonalban többször már szerepelt Salgótarján érkezett Pécsre, a Szamosi Nándor nevét viselő sportcsarnokba, péntek kora este ellenfélnek. A bajnoki címre pályázó pécsi együttes hozta a kötelezőt és 86-71-re nyerték a mérkőzést.

Pécsi VSK VEOLIA-Salgótarjáni KSE 86-71

(21-15, 22-26, 25-17, 18-13)

 

A Salgótarján elleni mérkőzés előtt az 529-402-es mutató azt jelezte, hogy átlagban jóval 100 pont feletti teljesítettek eddig Bíró Olivérék. Jó dobóformára pénteken este is szükség volt a Salgótarján ellen is. A párducok játékosa Frank Áron a csapat honlapján mégsem ezt nevezte meg, mint legfontosabb feladat, az előttük álló negyven percre.

. – Ami nagyon fontos lesz a Salgótarján ellen, hogy rendben legyen a kezdés, illetve, hogy agresszív, feszes védekezést mutassunk be. Örülünk, hogy ismét hazai környezetben játszhatunk, a szurkolóink rengeteget segítenek nekünk, remélem most is minél többen kijönnek majd.

A vezetőedző, Szrecsko Szekulovics nem számított sétagaloppra.

 

– Személy szerint most is nehéz meccsre számítok, hiszen a Salgótarján eddigi két győzelmét a Nyíregyháza és a Budafok ellen szerezte, ami azért jelzi a csapat erejét. Meg akarjuk mutatni a szurkolóinknak, hogy az eddigi jó eredményeink nem a véletlen műve volt! Illetve csapatkapitányunk, Horti Bálint most ünnepli a születésnapját. Ilyenkor az a szokás, hogy az ünnepelt látja vendégül a csapatot egy pohár sörre, de természetesen erről csak a meccs után lehet szó. Bízom benne, hogy győzelem után ünnepelhetjük meg Bálint születésnapját.

A szerb Micovic kezdte a pontgyűjtést. Az irányító poszton játszó kosaras az első félidőben remekelt. Szórta a pontokat, 13 perc alatt 11 pontot gyűjtött. Lepattanó szerzésben viszont nagyon lemaradt. Egyetlen labdát nem sikerült leszednie a gyűrű közeléből. A másik oldalon Lajsz Gergely center talált (12) legtöbbször a pécsi zsákba.

A második félidőben a vendégek többet hibáztak, a PVSK játékosai remek százalékokkal találtak a kosárba. Mokánszki Máté, Antoni Csanád, 19-19 pontjukkal sokat tettek az újabb győzelemért. A csapatkapitány Biró Olivér pontszerzésben és lepattanók gyűjtésében is remekelt. A vezető edző Szrecskó mind a 12 nevezett játékosának bizonyítási lehetőséget adott a pályán.

 

Szrecsko Szekulovics vezetőedző: Nagyon jól játszott ma este a Salgótarján, gratulálok nekik! Nem találtuk a mérkőzés elején a megfelelő ritmust, nem voltam egyáltalán elégedett az első játékrésszel. Mindenki azt gondolta, hogy egyszerűbb lesz, de az ellenfél megmutatta, hogy mire képes, ha nem figyelünk. Végül lett közte 15 pont, nem lehet mindig 40 ponttal nyerni. Megyünk tovább, ezt a leckét ma megtanultuk, gratulálok a csapatomnak!

Dániel Péter, a Salgótarján vezetőedzője: Nagyon jól kezdtünk támadásban és védekezésben is, a támadásainknak nagyon jó ritmusa volt és a védekezésben feszesek voltunk. Úgy láttam ez nem is ízlett annyira a PVSK eddigi dübörgő támadójátékának. A második félidőre nem jöttünk ki annyira élesen, mint az elsőben. 10-12 pontot hamar közé tett a PVSK, innen még párszor visszajöttünk, az utolsó negyedre annyi lett közte, hogy azt már ledolgozni nem tudtuk.

 

 

Szerző: Szabó Ferenc