Triatlon vb-sorozat: a pécsi Bicsák Bence harmadik lett Abu-Dzabiban

2021. november 7. 10:21 2021. nov. 7. 10:21

Legjobb magyarként Bicsák Bence a harmadik helyen végzett a triatlonosok világbajnoki sorozatának pénteki versenyén, Abu-Dzabiban.

A tokiói olimpián hetedik Bicsák - a viadal honlapja alapján - 52:29 perc alatt teljesítette az 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló sprinttávot. A 26 éves triatlonos elsősorban a futás során nyújtott kiemelkedő teljesítményt, azt megelőzően kerékpározásban zárkózott fel az élbolyra, majd erejét remekül beosztva - a hajrában még a második helyért is versenyezve - zárt dobogós pozícióban. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

A többi magyar közül Faldum Gábor a 10., Dévay Márk a 11., Lehmann Csongor a 18., Tóth Tamás pedig a 26. helyen fejezte be a versenyt, melyet a belga Jelle Geens nyert meg.

A nőknél egy magyar induló volt, a viadal eredményközlője szerint Bragmayer Zsanett a kerékpározás második körében feladta a küzdelmet. A járványhelyzet még idén sem tette lehetővé, hogy a sportágban teljes nemzetközi programot rendezzenek, több viadal elmaradt, más pedig őszre csúszott.

Miután a vb-sorozat augusztusban lezárult, az őszi futamok eredményei már a 2022-es sorozatba számítanak. Abu-Dzabi előtt szeptember közepén Hamburgban volt vb-verseny, a pontgyűjtés viszont csak május közepén, a megszokott jokohamai helyszínen folytatódik. A vb-sorozatot lezáró döntő helyszíne ugyancsak Abu-Dzabi lesz majd, amelyre a nemzetközi szövetség (WT) tervezett jövő évi naptárában még nem adott meg végleges időpontot.

Bicsák Bencének Péterffy Attila, Pécs polgármestere is gratulált: 

 

"A pécsi triatlonos olimpikon, Bicsák Bence bronzérmet szerzett pénteken az Abu-Dzabiban rendezett világbajnokság sprintversenyén! Szívből gratulálok! Csak így tovább, Bicsu!" - írta a közösségi oldalán. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Címlapkép: PSN Zrt.