Túlórában nyert a PVSK-VEOLIA

2020. március 5. 11:01 2020. márc. 5. 11:01

Közel négy hete nem játszott bajnoki mérkőzést a PVSK-VEOLIA NB 1-es férfi kosárlabda csapata. Az elmúlt időszakban válogatott összetartás volt, ahol Horti Bálint pécsi játékos is jelentős szerepet vállalt két győzelem elérésében. A szerda esti Lauber Dezső sportcsarnokban Zalaegerszeg ellen már a pécsi csapat küzdhetett a sikerért.

Erősen két azonos képességű együttes kezdte el a negyven percet. A bajnoki tabellán mindkét együttes neve után 10 győzelmet és 9 vereséget olvashattunk. A Pécs február 11-én Debrecenben szenvedett verességet, a ZTE, Pakson idegen pályán nyert. Hazai győzelem esetén Alekszicsék előrébb kerülhetnek a tabellán, és ez a rájátszásban csak jót jelenthet.

PVSK-VEOLIA-Zalakerámia ZTE (fotó: Pécsi STOP)

A mérkőzés ötven perc után jelentett csak jót. Kétszeri hosszabbítás után dőlt el, hogy a PVSK-VEOLIA vagy a ZTE gyűjti be a 2019-2020. évi NB 1-es férfi kosárlabda bajnokságban a 11. győzelmet. A hazai szurkolók örülhettek jobban, mert kedvenceik 119-114 re begyűjtötték a mérkőzést.

Az ötven perc rengeteg izgalommal járt mindkét oldalon. A találkozó 0-7-tel kezdődött, majd Horti és Diggs talált a gyűrűbe, 7-7 a 6. percben. A dudaszóval egy időben a 10. percben Diggs talált be, 19-18.

PVSK-VEOLIA-Zalakerámia ZTE (fotó: Pécsi STOP)

A ZTE játékosa, Djuric triplát dobott, 19-24 a vendégek javára. Hazai idő kérés a 13. percben. Pongó kétszer is villan, 26-25 a PVSK-nak. Ruják és Budimir is eredményes, 40-35 a hosszú szünet előtt.

A harmadik negyed egy Ciric-közelivel, valamint Aiken zsákolásával kezdődik. Érkezik a válasz egy triplával, 53-49 a 26. percben. A negyed záró részében a pécsiek csak nézik, hogy pattogtat az ellenfél, és dobálja a pontokat. Harminc perc után 62-63 volt az eredményjelzőn.

PVSK-VEOLIA-Zalakerámia ZTE (fotó: Pécsi STOP)

Aiken értékesít büntetőt. majd egy kettes pont született, 65-65 a 31. percben. A záró negyedben egyik csapatnak sem sikerül előnyt szerezni. A 40. perc végén Budimir két büntetőt dob. Az első hibátlan, a második a gyűrűn pattog, és hazaiak szerencséjére beesik a zsákba, 90-90, hosszabbítás. Érdekesség, hogy a rendes játékidő 120 percig tartott, ami kosárlabdában ritkaság.

A hosszabbításban ismétlődik a negyedik negyed. Szoros eredmény, sok technikai, kemény védekezés, és az eredményjelzőn 105-105-ös állás látszik.

A második hosszabbításban a PVSK kezd jobban, Budimir, Smith, Diggs teljesítményével igazolta, hogy nem véletlenül játszanak a PVSK kosárlabda csapatában.

PVSK-VEOLIA-Zalakerámia ZTE: 119-114 (19-18, 21-17, 22-28, 28-27, 15-15, 14-9)

PVSK-VEOLIA-Zalakerámia ZTE (fotó: Pécsi STOP)

A mérkőzés után Dragan Aleksic a PVSK-VEOLIA vezetőedző értékelte a mérkőzést.

"Végig nagyon jól küzdöttünk. A hosszabbításban volt egy két dobás aminek be kellett volna esnie. Gratulálok a csapatomnak”

- fogalmazott.

PVSK-VEOLIA-Zalakerámia ZTE (fotó: Pécsi STOP)

Horti Bálint PVSK-VEOLIA és a magyar válogatott játékosa azt mondta, hangulatos, jó mérkőzés volt, egy fontos találkozót nyertek. A hosszabbításban voltak olyan játékosok akik a fáradságtól azt se tudták, hol vannak de mentek előre.

Szerző: Szabó Ferenc

 

 

Forrás: Pécsi STOP