UEFA vs. MLSZ: Nincs ellentmondás - már ami a történelmi jelképet illeti

2023. március 23. 08:17 2023. márc. 23. 08:17

Most már mindkét fél álláspontja egyértelmű. Nincs Nagymagyarország jelkép semmilyen UEFA mérkőzésen, ellenkező esetben pénzbüntetés lesz a Magyar Labdarúgó Szövetség "jutalma".

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerdán késő este újabb bejelentést tett a szurkolói jelképek ügyében. Az MLSZ lehozta, hogy az általuk korábban közölt információk nem voltak egyértelműek, ezért most egy rövid magyarázatot tesznek közzé.

Az MLSZ hangsúlyozta, hogy mindkét szervezet, az UEFA és az MLSZ is, elítéli a diszkriminációt minden formájában. Az MLSZ döntése alapján a szervezet engedi a szurkolói jelképek használatát a következő két mérkőzésen, feltéve, hogy azok nem tartalmaznak semmilyen rasszista, kirekesztő vagy politikai üzenetet.

Az MLSZ továbbra is támogatja a román szövetséggel való együttműködést, de az illetéktelen beavatkozásokat megalapozatlannak tartja.

Az UEFA sajtóosztálya által kiküldött levél teljes szövege így néz ki:

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az UEFA tudomást szerzett azokról a sajtóértesülésekről, amelyek szerint engedélyezték a „Nagy-Magyarország” feliratú zászlók és transzparensek használatát az UEFA mérkőzéseken.

A félreértések elkerülése végett közöljük, hogy az UEFA soha nem hagyta jóvá az ilyen zászlók és transzparensek használatát. Az ilyen szimbólumok jelenléte a stadionokban fegyelmi szankciókat vonhat maga után. A Magyar Labdarúgó Szövetséget megfelelően tájékoztattuk, és felhívtuk a figyelmét, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az UEFA mérkőzéseken az ilyen transzparensek ne legyenek jelen a stadionokban.

Abban az esetben, ha ilyen zászlók vagy transzparensek jelenlétét jelentik a stadionokban, az UEFA fegyelmi szervei az UEFA fegyelmi szabályzatának megfelelően értékelhetik az esetet, és esetleg fegyelmi szankciókat szabhatnak ki.

Forrás: telex.hu