Új edző irányítja a PVSK labdarúgócsapatát

2023. január 18. 19:56 2023. jan. 18. 19:56

A jobb szereplésben reménykedve új edző, Schneider Gábor egykori ferencvárosi és pécsi NB I-es labdarúgó irányítja a 2022-2023 évi bajnokság második felében a PVSK Megyei I. osztályú labdarúgócsapatának szakmai munkáját. Közel egy év alatt Mink Olivér, Toma Árpád, Tóth Máté után érkezett a Ferencváros 1991-1992 évi bajnok csapatának tagja, vezetőedzőként a PVSK kispadjára. A mesternek költözködni nem kellet, mert az utánpótlás korú labdarúgóknál dolgozott a fekete-fehér együttesnél.

Január 11-én, szerdán este találkoztak a labdarúgók a PVSK Verseny utcai pályáján és kezdték el a felkészülést a 2022-2023 évi bajnokság tavaszi fordulóira. Az új edzőt, Schneider Gábort nem kellett bemutatni, hiszen az U19-es csapat vezetőedzőjeként sikeresen szerepelt az elmúlt években, és néhány szezonnal ezelőtt Kósa Sándorral együtt már dolgozott a felnőtt csapatnál.

Czerpán István elnök úr felkérésére, egy rövid egyeztetés után vállaltam ezt a megtisztelő feladatot, úgy gondolom, hogy segítőimmel együtt tudunk maradandót alkotni az első csapatnál – kezdte telefonon a beszélgetést az új tréner.

Az első edzés és ismerkedés, majd ráhangolódás volt a későbbi munkára. Érkeztek újak az U19-es csapatból, akik bár rutintalanok, de nagyon tehetségesek, és természetesen menet közben is lehet változás a keretben. Nemcsak a stáb, de a szemlélet is változott a csapatnál. Egy új gondolkodásmódot vezettünk be.

 

„Új alapokról kezdjük a közép és hosszú távú célok elérését. Saját nevelésű játékosokkal szeretnénk magasabb osztályba jutni. Minden vasúthoz igazolt labdarúgónak célja kell, hogy legyen a magasabb szintre jutás. Az anyagi, mind egyéb motivációs területeken is, és megpróbáljuk ezt a felfogást tovább fejleszteni a bajnokság során. Itt költség térítésre gondolok. Az őszi teljesítmény kielemezve azt láthatjuk, hogy a kapott gólok tekintetében szilárdnak tűnik a védelmünk. A kapott 11 góllal a tabella második helyén tartózkodunk. Rúgott gólok tekintetében nagyon sok munkát kell elvégezni a csapatnak. Addig nem beszélnék bajnoki helyezésről, amíg a keret nem végleges, de a hatodig hely a minimum, és természetesen szeretnénk előrébb végezni a tabellán” – mondta el lapunknak Schneider Gábor, a PVSK Megyei I. osztályú labdarúgó csapatának vezetőedzője.

 

Azt is megtudtuk, hogy az  első edzőmeccsüket január 21-én a PEAC ellen tervezték, amit az egyetemisták lemondtak. A PVSK új ellenfelet keres, ha nem találnak egymásközt játszanak egy edzés keretében.

Szerző: Szabó Ferenc