Új edzővel, megint döntetlen játszott a PMFC

2022. július 11. 16:03 2022. júl. 11. 16:03

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága pénteken elkészítette a Merkantil Bank Liga 2022/23-as idényének kiírását, amely 2022. július 31-én indul, az utolsó fordulót 2023. május 21-én rendezik. A küzdelmek a katari világbajnokság idején 2022. november 21. – 2022. december 18. sem szünetelnek. Mindhárom baranyai NB II-es csapatnál, PMFC, Szentlőrinc, Kozármisleny edzőváltás történt, és a csapatoknál játékos állományban is jelentős változások történtek. A Pécsi STOP a jelen írásunkban PMFC csapatához látogatott.

 

Edzővel kezdtük az ismerkedést. Fiatal és sikerorientált szakember vette át a PMFC NB II-es labdarúgócsapatának irányítását. Weitner Ádám követte Vass Lászlót a kispadon. A szakember 1982. szeptember 9-én született Pécsen. Játékos pályafutása során szerepelt az NB I-ben, az NB II-ben és az NB III-ban is pályára lépett. Támadóként többek között a Győr, a Vasas, a Gyirmót, a Paks, a Felcsút, a Tatabánya, az Ajka, a Csorna és a Ménfőcsanak mezében rúgta a gólokat.

Edzői karrierje Ménfőcsanakon indult, ahol 2018 decemberétől töltötte be a vezetőedzői posztot. 2020 szeptemberétől aztán az NB III-as SC Sopron vezetőedzőjeként dolgozott tovább. Irányításával rögtön egy nyolcmérkőzéses győzelmi sorozat következett, míg a piros-fehér alakulattal a 2020/2021-es idényben a csoport kieső helyéről egészen a 6. pozícióig jött fel.

2021 júniusában a szintén harmadosztályú Pápai Perutz FC élére nevezték ki, amellyel a 2021/22-es szezonban a 7. helyen végzett. Weitner Ádámmal folytatott sikeres tárgyalássorozat végén a felek megállapodásra jutottak egymással. Személyében egy fiatal és egyben sikerorientált szakember került NB II-es labdarúgócsapat vezetőedzői posztjára.

– Nagyon örültem a PMFC megkeresésének. Tisztában vagyok a klub múltjával, hiszen erről a környékről származom. Büszke vagyok, hogy a csapat vezetőedzője lehetek. A kemény munkában hiszek, ezzel együtt mindent megteszünk az eredményes szereplésért. Komoly feladat előtt állok, részben új csapatot kell építeni, ám fiatal edzőként kihívásként élem meg. Alig várom a munkát. Az új edző július 9-én már két edzőmérkőzést is levezényelt. Az elsőt Kozármisleny ellen h étközben, ahol 0-0-s eredménnyel zártak a csapatok. A második mérkőzésen a Szentlőrinc ellen már 2-2 es eredmény került a statisztikába. A tréner a mérkőzés után elmondta, hogy az első félidőben már jobban játszott a csapat, mint a Misleny ellen. A második félidőben vérszegény volt a csapata. Hozzá tette, hogy napjainkban már létszámban és minőségben meg van a PMFC, de a minőséget tovább kell javítani. 

DÖNTETLEN KOZÁRMISLENY ELLEN

Pécs, Idősebb Dárdai Pál Edzőközpont
PMFC – Szentlőrinc 2-2 (2-1)
Gsz.: Rácz (7.), Tóth-Gábor (23.), ill. Szabó (10.), Farkas (81.)

PMFC 1. félidő: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona L., Hadaró – Katona Cs., Nikitscher – Vas, Harsányi, Makrai – Tóth-Gábor. PMFC 2. félidő: Helesfay – Marques, Rácz, Takács (Bozóki, 80.), Katona L. – Terbe, Katona Cs. (Bachesz, 60.) – Grabant, Kövesdi, Puska – Tihanyi. Vezetőedző: Weitner Ádám.

NB II-es labdarúgócsapatunk következő edzőmérkőzését július 13-án, szerdán 14:00 órakor játssza a szintén másodosztályú BFC Siófok vendégeként.

Az MLSZ-ben elkészült az NB III-as csapatok csoportbeosztása is. A Baranya megyei bajnokságot megnyert és az osztályszót sikerrel vevő pécsi egyetemista csapat a Pécsi PEAC a Közép csoportba került.

Közép csoport: Balassagyarmati VSE, Bánk SE, Budapest Honvéd-MFC II, Ceglédi VSE, Dunaújváros, ESMTK, FC Dabas, Ferencvárosi TC II, Hódmezővásárhelyi FC, Iváncsa KSE, Kecskeméti TE II, Majosi SE, Makó FC, Monor, MTK Budapest II, Paksi FC II, Pécsi EAC, Szekszárdi UFC, Szolnoki MÁV FC, Újpest FC II

Szerző: Szabó Ferenc