Új játékosokkal kezdte el a felkészülést az új szezonra a PMFC

2021. június 22. 16:12 2021. jún. 22. 16:12

Több játékos eligazolt a PMFC NB II-es labdarúgócsapatától. Ketten már érkeztek is a távozok helyére- tudtuk meg hétfőn a PMFC Stadion utcai pályáján, ahol elkezdte a csapat a felkészülést a 2021-2022 évi bajnokságra.

Bajner Bálint, Batizi-Pócsi BalázsGajág Gergő és Németh Márk nyáron lejáró szerződését nem hosszabbították meg.

Három év után ismét a PMFC-t erősíti Károly Bálint, aki 2016 és a 2018 között húzóembernek számított a Stadion utcában. Az NB III-ban kétszer ezüstérmes helyen végző csapat színeiben két szezon alatt összesen 59 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. A 28 esztendős, szélsőként és támadó középpályásként is bevethető játékos végig kirobbanó formában futballozott, első évében 25-ször, míg a másodikban 12-szer volt eredményes a Közép-csoportban. Ezt követően a másodosztályban folytatta pályafutását, játszott Tiszakécskén, majd Békéscsabán, míg a legutóbbi szezonjában a Kecskeméttel harcolta ki az NB II-be való feljutást.

– Jó érzésekkel jöttem Pécsre, kellett már a változás. Nagyon örültem neki, amikor megkeresett a klub, hálás vagyok érte és mindent megteszek, hogy minél jobb szezont fussunk – árulta el a pályafutását a PMFC-ben folytató Marques-Airosa Patrik A Stadion utcában tartott tájékoztatón. Hozzátette, ilyen nézőközönség előtt tényleg futballistának érezheti magát az ember. Nem sok együttes mondhatja el magáról az NB II-ben, hogy ekkora háttértámogatással rendelkezik. Várom már, hogy először pályára léphessek, mindenképpen plusz motivációt jelentenek a szurkolók. Védekezésben jobbhátvédként, támadásban főleg balszélsőként szeretek játszani – sorolta erősségeit első nyári igazolása PMFC labdarúgójának.

 

A csapat vezetőedzője, Vas László arról beszélt, hogy hétfőn este egy zártkörű megbeszélést tartanak a csapat játékosaival, majd elkezdődik az edzés. A tréner arról is beszélt, hogy a Vasassal és a Győrrel nehéz lesz felvenni a versenyt. Nem titkolta, hogy minden poszton lehet erősítés, mert a vetélkedés a játéklehetőségéért mindenki számára kedvező lehet. Kérdésre a mester a helyezésről továbbra sem beszélt. Hangsúlyozta, hogy a bajnokságban is mérkőzésről mérkőzésre javulni akarnak. 

A PMFC a hétvégén már el is kezdi az edzőmérkőzések sorozatát. Szombaton, Mohácson az újonc NB III-as csapat otthonában, majd július 3-án az NB I-es Paks otthonában lépnek a pályára. Pécsett a formálódó csapat először edzőmérkőzést július 7-én a Szeged ellen játssza.


Szerző: Szabó Ferenc