Újabb döntetlent ért el a vezetőedző nélküli PMFC

2021. augusztus 18. 21:52 2021. aug. 18. 21:52

A PMFC NB II-es labdarúgó csapata a 2021-2022 évi bajnokság negyedik fordulójában a Soroksárt fogadta. A pécsiek harmadik alkalommal hazai pályán léptek gyepre. Az eddigi mérlege a piros-fekete együttesnek szokatlan. Az elmúlt években dicséretesebben szerepelt a Vas csapat. A 2021-2022 évi bajnokságban tovább várat a 3 pont begyűjtése

PMFC-Soroksár 1-1  (0-1)

 

A tabella alsó felében lévő PMFC-t rosszul érinti, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága  augusztus 17-i határozata értelmében NB II-es labdarúgócsapat vezetőedzője, Vas László csak a lelátóról tekintheti meg a szerdai Soroksár SC, valamint a vasárnapi FC Ajka elleni hazai bajnoki mérkőzést.

A vezetőedző mellett a szintén piros lappal kiállított Kónya Dávid 1 mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Aggódik? Kérdezték Győri János szakmai igazgatót a PMFC honlapján

– Arról azért nincs szó. A befektetett munka meg fog térülni. Mindenki azért dolgozik, hogy a PMFC sikeres és eredményes legyen.

A Stadion utcába kilátogató szurkolok a mérkőzés elején abban bíztak, amiben a szakmai igazgató, hogy megtérül a befektetett munka.

Ahogy az előbb említettük Vas László eltiltás miatt nem ülhetett a kispadon, helyette Szabados József a csapat pályaedzője volt a karmester. A 3. percben óriási nem tetszés a nézőterén. Lesgyanús helyzetből vezetést szereztek a vendégek. Szerető lövése kipattant Helesfayról. A labda ismét Szeretőhöz került, aki az üres kapuba gurította a labdát, 0-1. A 12. percben Svedyuk „lópuszit” kapott a combjára. Az ütközés kemény volt, helyére Katona érkezett. A 20. perctől záporoztak a pécsi kapura lövések Grabant, Króner, Adamcsek is kecsegtető helyzetbe került, ám a lövések nem értek gólt. A 40. percben ismét Adamcsek egyenlíthetne, de Major kapus a helyén volt. A pécsi Kövesdi cselsorozata, amit a Soroksári kapus bravúrral hárított, és zárult az első félidő,

Ahogy rosszul élte át az első félidő, első perceit a PMFC, úgy sikerült javítani a második félidő elején. Az 50. percben egy szöglet az ellenfél védőjétől Katona Leventéhez került. A csere játékosként pályára került játékos 9 méterről a bal alsó sarokba rúgta a pettyest, 1-1. Az 55. percben Preklet közeli fejese szállt el a vendég kapu felett. A 66. percben a vendégedző, Lipcsei Péter hármas cserét hajtott végre. A pécsi kapusnak, Helesfaynak a79. percben kellett bizonyítania, hogy jó kapus. Ladányi jobb felsőbe tartó labdáját semlegesítette.

A 86. percben a vendég kapus időt húzott és sárga lapot kapott. A 90. percben Geiger kapufa zárta a mérkőzést, és a PMFC 4 mérkőzés után továbbra is győzelem nélkül áll a tabellán az NB II-es bajnokságban.

A másik baranyai NB II-es csapat Szombathely ellen 2-2-es eredménnyel zárta a 90 percet.

Vasárnap a Szentlőrinc a Vasas-t fogadja. A PMFC szintén hazai pályán fogadják az Ajka együttesét.


Szerző: Szabó Ferenc

Nyitókép: pmfc.hu