Újabb gólnélküli döntetlent játszott a PMFC

2021. március 3. 19:39 2021. márc. 3. 19:39

Hétközi fordulót rendeztek a labdarúgó másodosztályban, a 4. helyen álló, 48 pontos Pécsi MFC otthonában lépett pályára a 6. helyezett, 40 pontos Haladás ellen. A két gárda immáron harmadszor csapott össze a 2020/21-es kiírásban. Ősszel a Rohonci úti bajnokin gól nélküli döntetlenre végeztek a csapatok, míg a Mol Magyar Kupa 8. fordulójában február 10-én a zöld-fehérek Dragóner Filip 89. percben szerzett góljával 1-0-ra nyertek.

Jelentősen átalakult a PMFC kezdőcsapata szerda kora délutáni találkozón. A három napja Szentlörincen lejátszott kezdő 11 jelentősen átalakult. Többen kényszerűségből hiányoztak. Batizi-Pócsi Balázs és Tölgyesi Viktor továbbra is rehabilitációjukat végzik, esetükben közel a visszatérés. Szintén sérülés miatt hagyott ki edzéseket Sági Milán, aki a kispadon kapott helyett. Rajtuk kívül Katona Levente játékára nem számíthatót a szakmai stáb, mivel a fiatal hátvéd begyűjtötte ötödik sárga lapos figyelmeztetését.

– Szervezett és jó csapatnak tartom a Haladást, amely több rutinos és sokra hivatott tehetséges fiatal labdarúgót is a soraiban tudhat – kezdte Vas László. – Mostanra mondhatni jól ismerjük őket, hiszen ebben az idényben már nem csak a bajnokságban, hanem a kupában is találkoztunk a Szombathellyel. Ezúttal is nehéz mérkőzésre számítok, amely során nüánszok dönthetnek. Ettől függetlenül feltett szándékunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a mérkőzésből és itthon gyarapítsuk tovább megszerzett pontjaink számát – nyilatkozta a PMFC vezetőedzője. a csapat internetes oldalán.

 

Labdarúgásra kedvező időjárási viszonyok fogadták a PMFC és a Szombathely csapatát Pécsett a Stadion utcai pályán.  A pénzfeldobásnál a vendégek csapatkapitánya Schimmer Szabolcs jól döntött, mikor térfelet választott és nem a kezdést. Így nappal szemben kezdte a védést a pécsi kapus Helesfay Donát.

 

A 33. percben a kaputól 25 méterre a pécsi kapus fejjel mentett. Az ismétlése mentette meg a hazai csapatot a vendég góltól. A 37. percben szintén Helesfay bravúrjára volt szükség, Tóth Milán 12 méterről nagy erővel léc alá lőtt. A pécsi portás bravúrral fölé tenyerelte a labdát.

 

Az 51. percben Rácz László a tizenhatoson belül akasztotta Németh Máriót. A megítélt 11-est Kiss Bence nagy erővel a felsőkapufára bombázta. A kipattanó labdát a pécsi védők a mezőnybe vágták. A 72 percben sokadik csere közben először lépett NB II-es bajnoki mérkőzésen pályára a 18 éves Szabó Zalán. A fiatal játékos kedvenc posztja a baloldali védekezés, de gyorsasága révén szeret felzárkózni a támadásokhoz.

 

A PMFC-Szombathelyi Haladás labdarúgó mérkőzés 0-0 ra végződött. Időnként úgy tűnt, hogy mind két együttes elégedett az eredménnyel, ezt igazolhatja a vendég kapus, Verpecz István többszöri időhúzása, amiért sárgalapos figyelmeztetésbe részesült.

 

Szerző: Szabó Ferenc