Újabb mérkőzést nyert meg a PEAC

2022. november 7. 15:38 2022. nov. 7. 15:38

Szombaton egy újabb nehéz hazai mérkőzés várt az NKA UNVERSITAS PEAC NB I-es női kosárlabda csapatra Pécsett. A bajnokság nyolcadik fordulójában, a Ludovika Csata volt az ellenfél. Kevés pihenője volt a pécsi lányoknak szerdán, a harmadik negyedben mutatott játékkal állva hagytak az izraeli a Ramlát. A szombati bajnoki mérkőzésen 40 perc nem volt elég a végeredmény kialakítására. Hosszabbításban dőlt el a mérkőzés.

Az újabb feladat, szombat este a bajnokságban, a Ludovika Csata ellen végig izgalmat hozott a Tüzér utcai sportcsarnokban. Tursics Krisztián együttese alapos vérátömlesztésen esett át. Sokan távoztak a csapattól, legnagyobb veszteség talán a saját nevelésű Lelik Réka távozása. Két új amerikai játékos alkotja a légiós-kontingenst, a kettes-hármas poszton bevethető Jaelyn Brown és Samantha Fuehring, a 190 cm magas erőcsatár. Jelentős számú magyar játékos is a Ludovikához igazolt, a BEAC-tól tette át székhelyét Czank Tímea, Boros Berta és Barnai Judit, Jáhni Zsófi pedig a PINKK-től érkezett a fővárosba. Szabó Fanni tavaly Cegléden kosárlabdázott, majd nyáron Ausztráliában szerepelt, az őszi idényt viszont a Csata csapatánál kezdte a BSE-ben nevelkedett, korábban Pécsett is megforduló játékos.
 

 

A PEAC kezdte a pontok gyűjtését a szombat esti találkozón a Csata ellen. Hazaiak 2-0 as vezetéssel indultak, ám Czank Tímea a vendégek irányítója tripla dobással fordított, 2-3. Wentzel Nóra és Laczkó Sára is távolról pontokat ért el, 15-11 a 7. percben. A budapesti csapatból, az USA-ból igazolt játékos, Fuehring Smanta látványos és eredményes dobó teljesítményével 16-19-re változtatta az eredményt 10 perc játék idő után.

 

A második negyed eleje nem a hazai szurkolok kedve szerint alakult. A PEAC feltűnően sok (6) labdát adott el. Az idegen légiósaik is hibáztak. A vendégek 15 perc alatt két eladott labdánál tartottak. A Csata trénere 24-26-os állásnál a 16. percben időt kért. Czanknak sikerült tovább növelni az előnyüket, 24-28. A PINKK csapatából a 2022-2023 idényre a Ludovikához igazolt, csereként pályára lépő Jáhni Zsófi 5 pontot dobott, 30-38 a 20. perc végén.

A hosszú szünet a Ludovika Csatának tett jót. Ott folytatták a pontgyártást ahol a második negyed végén abban hagyták, az amerikai center Fuehring nagy pontossággal dobott, 36-44 a 23. percben. Mind két csapat edzője forgatja a csapatot, de ez a vendégeknek sikerül jobban. A 25. percben Szabó Fanni csapata hatodik tripláját dobta, 38-52. Időt kért Gorec Jovan hazai edző. Horváth Bernadett öt pontjával zárult a harmadik negyed, 49-61.

A záró negyedben a PEAC felpörgetett játékot produkált, 13-6 négy perc alatt. Kezdett szorosabbá válni a mérkőzés, 65-67. A vendégek rontottak a dobó százalékukon. Wentzel Nóra negyedik triplája hullott a zsákba, eredményjelzőn a 37. percben, 70-73. Nóra újabb két pontost dobott, 72-73. A vendégek edzője Tursics Krisztián időt kért. Calhoun távolija fordított az eredményen, 78-77 a 40. perc végén, amikor a vendégek utolsó két idejüket kérték ki egymás után. A találkozóból 26 másodperc volt vissza, eredményjelzőn 78-78. és hazai időkérés. Horváth Bernadett kezében volt a vendég siker lehetősége, ám a triplája nem esett a kosárba. Negyven perc után 78-78. Hosszabbításon dőlt el a mérkőzés sorsa.

 

Jáhni könnyedén elengedte a labdát és triplája három pontot ért, 78-81. Brown közelről dobott pontot, 78-83. Hazai idő kérést láttunk. Katanic hazai oldalon is begyűjtött egy triplát ismét döntetlen, 85-85, vendég időkérés. Fuehring oda ütött Wentzel Nórának, két büntető az ítélet. A PEAC válogatott játékosa nem hibázott, két büntető találattal 87-85 a mérkőzés végeredménye.

Szombaton a másik pécsi együttes a PINKK Pécsi 424 is pályára lépett a SERCO UNI Győr ellen a Szamosi Nándor Sportcsarnokban, Pécsett, a Verseny utcában. Ismét a nemzetközi porondon érdekelt csapatot fogadtak Kovács Dénesék. Európa kupában és a bajnokságban is veretlen Győr érkezett Pécsre. A vendégek bizonyították, hogy egy remek együttes és kiütéssel verték a hazai gárdát, 47-118-ra.