Újabb PVSK siker

2021. május 8. 19:14 2021. máj. 8. 19:14

Szurkolók előtt, végig hajtva és jól játszva arattak győzelmet szerdán a Jászberény ellen a PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabdázói hazai pályán. A mérkőzésen kosáreső volt a tartalékos vendéggárda ellen. Demetertől Funderburkig mindenki parádésan játszott. Dragan Aleksic csapatától péntek este Kecskeméten is hasonló teljesítményt vártak a szurkolok.

A hazai csapatban az irányító poszton játszó Wittmann Krisztián a megszokott formáját mutatva szórta a pontokat. A PVSK csapatában Krivacevic látványos és eredményes játékot mutatott a negyedet a hazaiak zárták sikerrel, 28 -25.

A második negyedben a pécsiek oldalán Funderburk megőrizte szerdai formáját és alig hibázva gyűjtötte a pontokat. Tegyük hozzá az eredményes távoli dobások elmaradtak, ennek ellenére a második negyedet a PVSK hozta, 14-28-ra.

A hosszú szünet után Karahodzic közeli dobásával indult a harmadik negyed és ismét a Kecskemét vezetett 44-43. A folytatásban a statisztikai eredményeket figyelve közel azonos teljesítményt nyújtott, mint két gárda. Példának írhatjuk, hogy a lepattanók szerzésben a PVSK és a hazai csapat is közel azonos mutatókat nyújtott. A záró dudaszónál őrizte előnyét a Ruják csapat, megtartotta második negyedben begyűjtött előnyt, 62-73.

A záró negyed nyitányában Ruják volt pontszerző és tovább növelte a vendég gárda előnyét. Mind két edző a kis padról is szereplöket küld a parkettre. A nevezett játékosok közül Dragan Aleksic 10 játékost forgat, a hazai oldalon 9-et. A 37. percben őrizte előnyét a VEOLIA, 74-90. Wittmann mellett Dramicanin is jeleskedett a pontgyűjtésben.  Kucsera a hazaiak 10. tripláját dobta, 83-94 a 39. percben. Lewis közeli dobásával, 86-99-es eredménnyel zárult az alsóházban lejátszott mérkőzés.

Tartja jó formáját a PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapata. Brkicék két napja Jászberény ellen hazai pályán 124-83 győzelmet értek el. Alig 48 óra után 99-86-ra nyertek idegen pályán, Kecskeméten. Péntek este vendégoldalon a tripla eső elmaradt, két távoli dobás akadt a Kecskemét zsákjába, de így is elég volt a 13 pontos győzelemhez. A 2020-2021 évi bajnokságban két hazai mérkőzése van vissza a PVSK-nak ahova már szurkolok is mehetnek az előírások betartásával.  .


Szerző: Szabó Ferenc