Újra az NB II-ben a PVSK női labdarúgói

2022. augusztus 17. 13:25 2022. aug. 17. 13:25

Ismét otthonra találtak a PVSK-nál a női labdarúgók. Hosszabb szünet után az NB-II-ben játszanak - kezdte mondandóját Győrki Ákos, az együttes vezetőedzője.

- Kézenfekvő volt a lehetőség, hiszen két éve az akkori U16-os női labdarúgó csapatot édesanyám, Vér Margit edzette, így ismertük és tudtuk, hogy itt a PVSK-nál jó körülmények közé kerül a csapat - folytatta a beszélgetést a tréner.

 

Váratlan, de annál inkább örömteli módon hatalmasat erősödött a PVSK női labdarúgó szakosztálya. Két komplett csapattal, ráadásul a minőség terén is szintet léptek. Megalakult a PVSK felnőtt és a PVSK U19-es utánpótlás labdarúgó csapata. Eredetileg úgy volt, hogy csak a felnőtt csapatot indítanak el a bajnokságban, de aztán olyan úgy alakult, hogy hat játékos kiöregedett az U16-os csapatból és nagyon sok fiatal játékos jelentkezett, hogy náluk szeretne sportolni, ezért az egyesülettel karöltve úgy döntöttek, hogy elindítják az U19-es csapatot is. Az NB II-ben induló felnőtt csapattal az első öt hely valamelyikét célozták meg.

Az MLSZ-ben már elkészült a csoportbeosztás és a sorsolás is. A Keleti csoportban 10, a Nyugati csoportban 12 csapat küzd a helyezésekért. A PVSK augusztus 27-én AZUR VERDE SC ellen kezd Pécsett, a Verseny utcában.

Megtudtuk, hogy a megye bajnokságban szereplő férfi együttessel egyeztetve az időpontokat, a női gárda is a Center pályán játssza a bajnoki mérkőzéseket. A csapat összetételéről Györki Ákos edző elmondta, hogy filozófiája, hogy a felnőtt csapat keretét az utánpótlásból töltsük fel, csak azért nem igazolnak játékost, hogy erősebb legyen az első számú csapat. Minden arra érdemes fiatal játékos megkapta  a bizonyítás lehetőségét a felnőtt csapatban is. Úgy gondolja, már most is van jó néhány olyan fiatal játékos, aki hamarosan a legjobbak keretét erősíti. Az U16-os csapatukat kell még feltölteni, könnyebbség lesz nekik, hogy ők idén nem teljes pályán játsszák majd a mérkőzéseiket. A felnőtt csapatból nem lesz visszajátszás az U19-be, viszont fordítva igen, ha egy fiatal játékos a teljesítményével rászolgál arra, hogy a felnőtt csapatban szerepeljen, természetesen erre adott lesz a lehetőség. Legfőbb cél az, hogy az utánpótlásból töltsék fel a felnőtt csapat keretét.

A PVSK női felnőtt labdarúgó csapatának kerete: Bircsák Enikő, Bocz Virág, Bótor Bettina, Farkas Jázmin, Ferenc Éva, Gerebics Ivett, Gyuradinovics Kinga, Hartmann Szabina, Hartmann Vanessza, Hock Fanni, Kopár Alexandra, Makrai Adrienn, Palka Luca, Rácz Mária, Rituper Rachel, Spiel Alexa, Szabó Bernadett, Széll Adél, Szirényi Vivien, Sztojka Virág, Vajta Viktória.

 

Szerző: Szabó Ferenc