Van esélyes pécsi bokszoló a tokiói olimpiára

2020. január 5. 14:45 2020. jan. 5. 14:45

Húsz éve a PVSK ökölvívó szakosztály elnöke, 10 évig a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökségi tagja volt Paku Lajos, egykori nehézsúlyú bunyós. A sportolót a 100 éve alakult PVSK elnöksége a centenáriumi záró rendezvényén oklevéllel díjazta.

Az elismerést kapó sportvezetőtől megtudtuk, hogy Makóról érkezett Pécsre 1972-ben.  Kereste a magasabb színvonalú ökölvívó egyesületet, ezt találta meg a PVSK-ban. Rövid ismerkedés után aktív bunyós lett, majd a szakosztály vezetőségében tevékenykedett.  

2000-ben szakosztályelnöknek választották, azóta is betölti ezt a  posztot. Közben 10 évig a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökségi tagja volt 2007-2017 között.

Paku azon kérdésünkre, hogy mire a legbüszkébb, elárulta, Alvics Gyula Szöuli olimpián való részvételére 1988-ban, és arra, hogy 1990 óta rendszeresen megrendezik a Horváth Géza emléktornát, aki Pécs ikonikus ökölvívója volt.

Paku Lajos (fotó: Csortos Szabolcs)

„Nem szeretném elkiabálni, de a 2020-as tokiói olimpiára is van esélyes sportolónk, Lukácsy Bence, aki a londoni kvalifikációs versenyen célhoz érhet. Azért is, mert zsinórban már három magyar bajnoki érme van a tarsolyában”

- fogalmazott az elnök. Arra a kérdésre, hogy minek örülne 2020-ban, az alábbit válaszolta:

"Ha végre olyan edzési lehetőséget kapnánk, ahol nem fenyegetne az azbesztpor, nem ázna be az edzőterem."

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP