Varázslatos kitüntetést vett át Pécs város napján Wentzel Nóra

2022. szeptember 8. 08:42 2022. szept. 8. 08:42

Pécs Város Napján, a Pécsi Nemzeti Színházban rendezett ünnepi közgyűlés keretében Pécs Város Fiatal Tehetsége Díját, azaz a Márk Tamás-díjat vehette át Péterffy Attilától, a város polgármesterétől, Wentzel Nóra, a NKA Universitas PEAC NB I-es női kosárlabda csapat válogatott játékosa.

Az évente egy alkalommal adományozható kitüntetést olyan 25. életévét be nem töltött személynek adhatják, aki pécsi lakos, tanulmányait Pécsett folytatja, és kiemelkedő teljesítményt nyújt a tudomány, a művészet vagy a sport területén.
Wentzel Nóra, az NKA Universitas PEAC játékosa, a PTE TTK sportszervező szakos végzős hallgatója, méltatásakor elhangzott, hogy a kosárlabdázásban mutatott maximalizmusa és munkabírása a tanulásban is eredményre vezetett, így méltán állítható példaként mindkét területen. A 2-3-as poszton játszó fiatal sikeres kosarassal azzal kezdtük a beszélgetést, hogy az egyetemi tanulmányokat nem fejezete be. A mesterképzésen is szeretne diplomát szerezni. Elmondta, hogy az elismerés varázslatos volt a számára. Több okból is, nem csak a sportért a tudományért is adták.  Megtudtuk, hogy az alapozás 4. hetébe tartanak. Két edző mérkőzésen túl vannak, 1 győzelem, 1 veresség a mérleg. Külön érdekesség, hogy az MTK ellen lejátszott találkozón verességet szenvedetek. A bajnoki nyitányt éppen velük kezdik szeptember 24-én. Nóri hangsúlyozta ez nem jelent semmit, nagyon fáradtan játszottak a budapestiek ellen. A bajnoki mérkőzés teljesen más lesz. Kértem, hogy mondja el egy lazább nap programját az edzésekről, azonnal érkezett a válasz, olyan nincs. mind egyik nap rendkívül kemény. Délelőtt 9 órától nincs megállás. Közben rövid ebéd, alvás, utána estig folytatódik a munka. Példának említette, hogy  Iványi Dalma rendszeresen egyéni edzéseket tart mezőny játékosoknak. Arról is beszélt, hogy a két idegen légiós , Cierra Burdick és Sierra Calhoun már remekül érzi a csapat játékot. Nagyon kedves lányok tette hozzá.

A labdajátékok közül a labdarúgás már a 7. fordulónál tart. A pécsi érdekeltségű kézilabda bajnokság a  2. fordulónál. A kosárlabdánál szeptember végéig várni kell a kezdésre  A vízilabda bajnokság még később, október elején kezdődik.

 

Szerző: Szabó Ferenc