Vas László: Minket a nagyszámú szurkolótábor a hátunk mögött segíhet

2021. június 12. 16:47 2021. jún. 12. 16:47

A PMFC NB II-es labdarúgó csapat vezetőedzőjével, Vas Lászlóval beszélgettünk a magyar labdarúgó válogatott két edzőmérkőzéséről. A Ciprus és az Írország elleni találkozóról, illetve a keddi portugáliai elleni mérkőzésről is. A PMFC csapatában várható változások sem maradtak ki a kérdések közül.

- Személyesen láttam mindkét mérkőzést. A legörömtelibb az volt, hogy egyik mérkőzésen sem kaptak gólt a magyarok. Írország együttese bármelyik csapatot verné Európában. Az is fontos volt, hogy ne sérüljön meg senki. Az Ír mérkőzésen mindkét gárdának volt egy nagy lehetősége. A vendégek egy kapufát rúgtak, a mi kapusunk egy lövést bravúrral hárított. Mondhatjuk a Ciprus ellen kötelező volt a győzelem. Ennek ellenére messzemenő következtetést levonni ezekből a mérkőzésekből nem lehet. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Minket a nagyszámú szurkolótábor a hátunk mögött segíhet, de reális esély nincs a győzelemre. Arra kíváncsi vagyok, hogy Rossi mester Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik hiányát hogyan pótolja. A két középpályás kiesése vesztesség a csapat számára. Hozzáteszem, hogy eddig a szövetségikapitánynak sikerült a pótlás. 

Emlékezetem szerint 2017-ben játszottunk legutóbb a Grupama Arénában Portugália ellen VB selejtezőt. Szorongattuk az ellenfelet, 1-0-ra kaptunk ki. Az elmúlt 4 év alatt a védelmünk biztos, hogy jobb lett. Hozzátette, hogy a keddi portugáliai mérkőzést a kisfiával a helyszínen tekinti meg. A koronavírus járványtól nem fél. A betegségen átesett és a védőoltást is felvette.

Kapcsolódó: Az olaszok nyerték a 16. EB nyitómérkőzését

A pécsi csapatról Vas László, vezetőedző elmondta, hogy a csapat játékosai elkezdték az otthoni egyéni feladatok teljesítését. Azt is megtudtuk, hogy Németh Márk visszaigazolt Szentlőrincre. Óvári Zsolt az új bajnokságban győri színekben futballozik tovább. Hermány Bence Budapestre igazolt. A szakmaivezetőtől azt is megtudtuk, hogy több új játékossal tárgyalnak, de döntés még nincs, hogy a 2021-2022 évi szezonban ki játszik piros-fekete mezben. A PMFC játékosok számára közel 7 hétig tart a felkészülés. Az időszak alatt 7 felkészülési mérkőzést játszanak. 

Ez is érdekelhet: Karácsony Gergely: Jóvátételt adunk az elmúlt évtized bűneiért és káraiért

Az elsőt Mohácson játsszák, a megye bajnokságot nyerő együttessel mérkőznek meg Helesfayék, június 26-án. A folytatásban az NB I-es Paks otthonában lépnek pályára, július 3-án, majd a Stadion utcában lépnek pályára több alkalommal. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Szerző: Szabó Ferenc