Zárt kapuk mögött, hazai pályán játszik a Pécs és a Szentlőrinc is

2020. november 20. 17:05 2020. nov. 20. 17:05

Először fordul elő a 2020-2021. évi NB II-es labdarúgó bajnokságban, hogy a PMFC és a Szentlőrinc is hazai pályán játszik. Ha nem zárt kapuk mellett rendeznék a mérkőzéseket, akár két másodosztályú mérkőzést is láthatna a közönség vasárnap délután Baranyában. A Pécs a Kaposvárt, a Szentlőrinc a Budaörsöt fogadja.

A PMFC-szurkolók a csapat honlapján olvashattak arról, hogy kedvenc csapatuk ellenfele, a Kaposvár halasztást kért, mert több játékosuk koronavírus tesztje pozitív eredményt mutatott.

Az MLSZ rendelkezése szerint lehetőség van a halasztásra, ha a felek közös megegyezésre jutnak. A piros-feketéknél nem sikerült, mert nem találtak szabad időpontot a mérkőzés lejátszására. Az előírások szerint 2021. január 31. lenne a határidő, az addig visszalévő 70 napban viszont nem tudják megejteni a pótlást.

Edzőjüktől, Vas Lászlótól megtudtuk, hogy napjainkban is vannak olyanok a PMFC-nél, akiknek pozitív a tesztje, az egyik játékos már több mint egy hónapja küzd a vírussal. Az a jó, hogy bő keretük van, tette hozzá a mester.

Vas úgy véli, a zárt kapus mérkőzés sem a játékosoknak, sem a szurkolóknak nem jó, a PMFC csapatának különösen nem, mivel nagyon sok fiatal van a gárdában, számukra a biztatás jelentős támogatást ad.

A pécsi együttes sikeres szériában van. Az elmúlt hat mérkőzésen kapott gól nélkül zárták a 90 perceket, a rúgott hét gól viszont kevésnek tűnik, az öt győzelem az egy döntetlen már minden szurkolói igényt kielégít. Várhatóan a PMFC vasárnap újfent eredményesen szerepel a Stadion utcában.

A Kaposvár a legutóbbi öt mérkőzésből kettőt nyert, kettőt vesztett, egyszer ikszelt. Ezek sokkal jobb eredmények, mint a bajnoki szezon elején, igaz, volt edzőváltás is a szomszédvárnál: érkezett az egykori szövetségi kapitány, Várhídi Péter. Hogy melyik arcát mutatja vasárnap Pécsett a Rákóczi, arra sokan kíváncsiak.

Hívásunkra kapusedzőjük, Kostorják Zsolt elmondta, hogy vezetőedzőjük és pályaedzőjük is karanténban van, ezért ő hozza a csapatot Pécsre. Várhatóan 15 játékossal érkeznek, a labdarúgók nyolcvan százaléka ifista lesz.

A Szentlőrinc nehéz helyzetben van: a papírforma a vendég Budaörs győzelmét ígéri vasárnap. Meg kell jegyezni, hogy a baranyai együttes okozott már meglepetést, például Győrben. A meccs 13 órakor kezdődik Kozármislenyben, a Szentlőrinc a tabella 18. helyén várja a találkozót.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: PMFC-Gyirmót - fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc)

Forrás: Pécsi STOP