Zárt kapus mérkőzést játszik szombaton a PMFC

2020. március 13. 09:54 2020. márc. 13. 09:54

A labdarúgókat is elérte a koronavírus-járvány elleni védekezés. A szombat kora délutáni Dabas-Gyón FC elleni mérkőzést a PMFC az NB III-as bajnokság középcsoportjában, szurkolók nélkül rendezi.

Egy hete Taksonyban lépett pályára a PMFC. Ott váratlanul 2 pontot bukott el a pécsi gárda, a 89. percben egy tizenegyessel egyenlített a hazai csapat, a mérkőzés így 1-1 állással fejeződött be.

A Taksony rutinos edzője, Gálhidi György nagyon jó eredménynek tartotta a döntetlent, annak ellenére, hogy a csapata keveset mutatott  a tervezettből.

A pécsi tréner Vas Lászlót bosszantotta, hogy a 89. percben buktak el két pontot. Ilyen a foci, ebből is tanulunk - tette hozzá.

A szombati mérkőzés előtt is beszéltünk Vas Lászlóval telefonon, aki hangsúlyozta, hogy nincs fontosabb az emberi egészségnél, ezért természetesen elfogadják a rendelkezéseket, hogy zárt kapus mérkőzést kell játszaniuk. Annak ellenére, hogy a szurkolókat sikerült visszacsábítani a piros-feketék mérkőzéseire. Megtudtuk, hogy a frissen igazolt Adamcsek Máté influenzás lett, de már gyógyulóban van. Ugyanezt mondta Tihanyi Olivérről is, akinek sérüléséből kezd kilábalni. Céljuk, hogy a 2019-2020 évi tavaszi szezon első győzelmét megszerezzék Dabas-Gyón FC ellen.

Visszatekintett az egy héttel ezelőtti Pest megyei mérkőzésre is. Többször kielemezték a Taksonyban lejátszott mérkőzést, meg kell emészteni akkor is, ha számukra nem jól végződött a tavaszi szezon első mérkőzése. Hozzátette, minden mérkőzésből lehet tanulni, akkor is, ha győzelemmel, vagy vereséggel zár a csapat. A 90 perc alatt hibák és begyakorolt megoldások mind előfordulnak.

Azt már a PMFC közleményéből tudjuk, hogy egyenlőre a tavaszi bérletek árusítását szüneteltetik.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP