1355 kilakoltatás után zászlókkal hirdeti a kormány a családok évét

2018. szeptember 4. 15:16 2018. szept. 4. 15:16

Iskolakezdés alkalmából félezer "családbarát ország" zászló került a magyar főváros hídjaira, így üzenvén kormányunk, hogy a kormány a családok és a boldogulás patrónusa. Vajon az elmúlt három hónapban lezajlott 1355 kilakoltatásnak hol állítanak majd lobogósorfalat?

Iskolakezdésre "családbarát ország" zászlókkal díszítették fel Budapest hídjait, a kormányzat és a főváros közös, egy hónapig tartó akciója a családok éve szeptemberi programjait kíséri - közölte az MTI ezen a borongós szeptember negyedikén. A hír szerint Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte, hét hídon csaknem ötszáz zászlót helyeztek ki hétfőn. Ezekkel azt akarják üzenni, hogy a kormány támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, és arra hívják fel a figyelmet, hogy "családban élni jó".

Emlékeztetett arra, hogy idén, a családok évében minden eddiginél több támogatás jut a családoknak, és számos kormányzati, civil, önkormányzati és egyházi program is zajlik.

Arra rejtélyes módon sem Novák Katalin államtitkár, sem pedig az évente adófizetői forintok tízmilliárdjaiból működő közmédia egyik szegmensét megtestesítő MTI nem emlékeztetett senkit sem, hogy 2018 második negyedévében, májustól augusztus közepéig 1355 kilakoltatás történt.

Ez a szám annyira nem túlzás, nem csúsztatás, nem fake news, hogy egyenesen Völner Pál, a Fidesz színeiben politizáló államtitkár árulta el parlamenti képviselői kérdésre a HVG augusztus közepi cikke szerint.

A kilakoltatások 61,25 százalékát – 810 esetet – a lakóingatlanok sikeres árverését követő birtokbaadási eljárások tették ki. Az államtitkár hangsúlyozta: arra nézve nincs adatuk, hogy a kilakoltatások hány gyerekes, kisgyerekes családot érintettek.

Szóval lobogjanak csak azok a zászlók a családok évében, a családbarát ország jelképeként. Büszkén, szemernyi álság nélkül.