A fideszes bércivil gyerekének minden finom

2012. szeptember 13. 17:04 2012. szept. 13. 17:04

Olvasói levélben dicsérte egy pécsi anyuka a fideszes városvezetés új közétkeztető cégének főztjét. Némileg árnyalja a képet, hogy az elégedett szülő civil szervezete ugyanettől a városvezetéstől 12 milliót kapott 2010 szeptembere óta.



"Bár a balos rémhírterjesztők próbálnak minden hamis álhírt meglovagolni, és a közétkeztető céget a sárba tiporni, több száz szülő a szeptemberi évkezdet óta, szabadidőt, és nyugodt órákat kapott ajándékba a Hungast-tól!" - áll abban az olvasói levélben, amelyet az egyik pécsi hírportál közölt. Vagy inkább áll abban a seggnyaló és gyomorforgató - hogy más testrészt ne is említsünk - stílusban írt levélben, amelyet a lap nem szégyellt olvasói levélként lehozni, egyenesen a Facebook-ról.
Namármost, a balos rémhírterjesztők mi lennénk, és mivel rosszul esett, hogy még negatív színben sem próbált minket név szerint feltüntetni, ezért sértődöttségünknek hangot adva mi sem írjuk le a hölgy teljes nevét.

F. Ibolya sajnos bővebben is kifejtette mondandóját. Szerinte azért ad ajándékot a jóságos társaság a pécsi anyukáknak, mert "mióta az új közétkeztető cég szolgáltat, az étlap változatos, a gyerekek, és a pedagógusok (mármint aki nem elvakult szoci, és hivatalból fújjog, sőt "hitelront") szerint is házias, finom ízű, gyerekbarát".

Ezeket az adekvát kifejezéseket minden bizonnyal Ibolya óvodás gyermeke használta, amikor az intézményi étkeztetésről lelkendezett. A lényeg azonban, hogy most, hogy már nem a szó szerint mocskos kommunista konyhás nénik tekerik a fakanalat, hogy nem főzik bele a vörös csillagot a tejbegrízbe, amitől az undorító rózsaszínű lesz, hogy nem köpik bele a babfőzelékbe az odvas fogaikat, miközben az Internacionálét éneklik ordítva a rozsdás sparhelt mellett, finomabb az étel. A gyerek megeszi, megdicséri, és kussol vacsoráig. Így anyunak nem kell uzsira költeni, vagy a tűzhely mellett ácsorognia egész délután.

Szóval, mindenki boldog.

Főleg F. Ibolya, akit talán az választ el valamelyest a hagyományos pécsi anyukáktól, hogy a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület elnöke. A civil szervezet 2010 szeptembere és 2012 júniusa között 16 esetben összesen 12,2 millió forint támogatást kapott ugyanattól a pécsi városvezetéstől, amely a Hungastot is megbízta az étkeztetéssel, 200 millió forinttal többért, mint a helyi elődcégeket. Valószínű, hogy ha a többi pécsi édesanya is olyan prosperáló és a jobboldali városvezetéssel intim viszonyt ápoló civil szervezetet irányíthatna, mint ő, akkor többen dicsérnék az új konyhát, az új céget. Mondjuk mindenki. Igaz, akkor ki a rosseb szülné a 3-5 gyereket, ugye. Szóval csak jól van ez így.

Kedves Ibolya, engedje meg, hogy kicsiny szerkesztőségünk nevében jó étvágyat kívánjunk a bájos gyermekének, egyben sok sikert kívánunk neki a minden bizonnyal fényes gasztrobloggeri pályán, amely szeretettel várja az olyan kifinomult ízlésű ifjakat, mint ő. Önnek pedig további kellemes civilszervezet vezetést és olvasóilevélírást, hogy a Nemzeti Ízlelőbimbók Rendszere tartsa meg jó egészségben, és áztassa vitriolba a tollát, amelynek forgatása közben a múzsa ne fordítson hátat önnek, és szorgalma ne lankadjék sose.