A fideszes civil és a tökönszúrt város

2012. szeptember 16. 12:11 2012. szept. 16. 12:11

A héten csak kapkodhattuk a fejünket, visszatért a kormány a szabadságról és szinte sikerült mindenkibe rúgnia egyet. Pécsen a jól tartott civil áradozott az új közétkeztetőről, a Suez per decemberig csúszik. Ráadásként közeleg a tél.



Durván indult a hét. Visszatért Orbán Viktor a parlamentbe, szerinte hinni kell a kormányban és a munkájában, nagyanyám szerint a hinni a templomban kell, amúgy meg dolgozni, ennyi a boldog élet és a gyarapodás titka. Egyszer a miniszterelnököt egy beszélgetésre összehoznám a nagyimmal, rávilágítana pár hibára annyi szent. Kiküldené Hajdu Jánost és a TEK-et a kertbe gyomlálni, amíg a fejtágítás tartana, bár félő, hogy a szomszéd otthonkás nénit letepernék, mert könnyen arab terroristának vagy jedinek lehet nézni. Elmagyarázná Orbánnak, hogy hülyékkel meg bunkókkal van körülvéve, a negatív gazdasági növekedés az bizony csökkenés, ha megdöglik a szomszéd tehene (vagy lelövik a TEK-es arcok, mert birodalmi lépegetőnek nézik) azt már nem fejheti, max megzabálhatja. Attól tartok, hogy a nagymutter hiába magyarázna, mert Viktorék tökéletesen tisztában vannak mekkora baromságokat beszélnek. Minek fektessenek energiát a normális kormányzásba? Baltás gyilkos kiadása? TEK-es Luke-ra futás? Ugyan már... A lóvé mehet a Közgépbe, ez számít. A szavazóiknak bármilyen blődséget beadhatnak, a többiek meg nagy ívben le vannak szarva. Arra számítanak, hogy a regisztrálgatós választási rendszerben a sajátjaikon kívül kevesen mennek majd voksolni, mert annyira elegük lesz a polgároknak az egész procedúrából. Fletó meg végül fényevő lesz. Bízom egy kiadós pofára esésben.
Olvasói levélben dicsérte egy pécsi anyuka a fideszes városvezetés új közétkeztető cégének főztjét. Némileg árnyalja a képet, hogy az elégedett szülő civil szervezete ugyanettől a városvezetéstől 12 milliót kapott 2010 szeptembere óta. - írtuk csütörtökön. Azóta persze meg lettünk fenyegetve, hogy be meg szét leszünk perelve, mert a gyereküket felhoztuk a publicisztikánkban. Arról persze a kedves anyuka és apuka elfelejtkeztek, hogy gyomorforgató módon a saját gyerekükkel példálóztak a levélben. Lassan ott tartok, hogy valakinek megveszem az adagját egy nap és megkóstolom, hogy főz a Hungast, de tartok attól, hogy feleslegesen, mert, aki itt kritizálni merészel, arra rányomják a kommunista billogot, mint azt tették már pár helyen.

A választott bécsi bíróságon továbbra is bizonyítékokat dolgozzák fel, így december, de lehet, hogy január előtt nem kezdik tárgyalni a Suez Pécs ellen indított perét. Tudom, hogy nem szabad csődöt emlegetni, mert akkor elindulnak a kamatok, de könnyen lehet, hogy Pécsnek Bécsben lesz a hattyúdala és utána bezár a bazár. A roskatag költségvetésből kíváncsi vagyok, hogy fogják megoldani a kártérítést, ráadásul a folyószámla hitelre is keresztet vethetnek, mert 2013 januártól önkormányzat hitelt nem vehet fel. "Az önkormányzati portfólióval rendelkező pénzintézetektől újabban hiába kérnek hitelt az önkormányzatok, a bankok leálltak a hitelezéssel. " - maga Kósa Lajos mondta. Mennyire abszurd, hogy Fidesz kormány hazavágja azokat az önkormányzatokat, ahol a saját embereik ülnek. Vagy kabaré az egész és ezzel készítik elő az önkormányzatok teljes kiherélését utat engedve a totális központosításnak? Közeleg a tél.