A pécsi származású blogger szerint még gyógyíthatók a melegek

2019. január 18. 15:28 2019. jan. 18. 15:28

Hatalmas vihart kavart a köztévé egy szerdai műsora, amely végig azt sugallta: a homoszexualitás voltaképpen egy gyógyítható betegség. Rosszabb hírünk is van: a műsor egyik főszereplője, a korábbi pufimellény-divatdiktátor Trombitás Kristófnak, aki nekifutásból rúgta arcon Nagy Imrét, jócskán van pécsi kötődése.

Hogy pontosan miről szólt az M5-ön szerdán levetített Ez itt a kérdés... című műsor, a 444 szedte össze egy svájci óra pontosságával.

A műsor azóta nagyot ment az interneten. Nem akarunk spoilerezni, de a műsor lényegében arról szólt, hogy a melegeket ki lehet gyógyítani a másságukból, bár azt egyszer sem nevezték nyíltan betegségnek. És persze arról, hogy az ezzel foglalkozó szervezetek a ballib sajtótótól való félelmükben nemigen jönnek ki a napra.

A képernyőn a korábban a NER divatvilágát felrobbantó Trombitás Kristóf Keresztély beszélgetett Hodász András katolikus pappal és Szőnyi Szilárddal, a Heti Válasz egykori újságírójával, a Föltámadott a gender című könyv szerzőjével.

Kevesen tudják, de Trombitás Kristóf pécsi illetőségű, ha nem tévedünk, a Nagy Lajosban érettségizett 2006-ban. Más pécsi kötődése is van, hiszen a Mandiner, a Pesti Srácok és egyebek mellett 2018-ban, az országos választást megelőzően egy helyi hírportálon, a Kapitány Gergely érdekeltségébe tartozó OK Pécs!-en is publikált.

A Mandineren az egyik legismertebb megmozdulása az volt a pécsi eredetű bloggernek, hogy nekifutásból rúgott bele Nagy Imrébe. Cikkében, amelyben örömét fejezte ki Nagy Imre szobrának eltávolításakor, egyebek mellett így fogalmazott:

„a semmiből létrehozott Nagy Imre-kultuszt toltak le a torkunkon, hősnek beállítva egy velejéig kommunista, hazaáruló és szó szerint nemzetvesztő, mérhetetlenül negatív alakot”.

A lényegre törő cikket itt találod, ha ma még nem olvastál Nagy Imrét pocskondiázó írást.