Akit lassan lesajnálnak a porondról

2022. május 1. 09:36 2022. máj. 1. 09:36

Egy végtelenül megnyomorodott lelkű politikusnál csak egy szomorúbb és szánalomra méltóbb ember van a világon: a kiszámíthatóan megnyomorodott lelkű politikus.

Szegény Kővárinak tényleg semmi sem jön össze. Kicsit olyan, mint egy kifordított Hoppálpéter. Utóbbi nyerni nem tud méltóssággal, pedig kolosszális volt a nyerés, még a Holdról is látszik, mégis ugyanazzal vérrel habzó szájjal ront neki a másképpen gondolkodóknak, ahogy a főtéri LED-falnak a választás előtt.

Kővári meg veszíteni nem tud, se méltósággal, se máshogy. Mert hát ő voltaképpen inkább nyert, csak hát a Parlamentbe nem sikerült bekerülni, az a kis kék folt meg úgysem látszik a Holdról.

A legeslegrosszabb az egyre szomorúbb bohócszerepben, amibe belekényszeríti magát a belváros hiú reménysége, az mégis a kiszámíthatóság. Bármibe is fog bele sikerrel Pécs mostani vezetése, az hétbánat, hogy Kővári, ez a kéretlen, pécsi Dózsa László már sokkal korábban

kitalálta

elintézte

megcsinálta a két kezével

de legalábbis ott volt

vagy ha mégse, akkor kipattant a porondra, és odapenderült mellé, mintha mindig is ott lett volna.

A legutóbbi ilyen akciója annyira undorítóra sikerült, egy sajtóhírek szerint szétküldött üzenetben, hogy végül a közösségi oldalára már egy egészen finomhangolt üzenet került csak ki. Az is reménytelenül elcseszett lett, és tökéletesen beleillik a kiszámíthatósági mintába, de a fájdalomskálán mégis csak sokkal lejjebb van.

Mert hát az történt, hogy Pécs egy 100 európai városból álló nagyon zöld és nagyon elit klubba került be. És egy nagyon zöld és nagyon, izé, civil Kővári ezt nem hagyhatta szó nélkül.

Az eredeti üzenetben – amit egyébként itt lehet olvasni  – még önmagát is sikerült alulmúlnia.

Előhozta az Európa Zöld Fővárosa címet, amit úgy szeretett volna elnyerni az előző, fideszes városvezetés, hogy a pécsiek háta mögött, puskalövés nélkül beengedték volna a város alá/mellé az atomtemetőt és az újranyitandó uránbányát. És nem értették, hogy nem sikerült.

Előhozta a havihegyi mandulafát. Ez valóban Európa fája lett, de ha kb. 130 éve tényleg ezt is a jó Kővári ültette, akkor az azért tényleg Dózsa László-díjas teljesítmény. Ha meg nem, akkor teljesen felfoghatatlan, hogy miért is kellene NEKI hálálkodnia a mostani városvezetésnek. Ügyesen nem vágta ki, vagy mi történt, de tényleg??

Nem boncolgatnánk tovább Kővári igen sajnálatra méltó lelkivilágát. A lényeg a kiszámíthatóság. Az előző városvezetés egy zöld főváros címmel bénázott, nem nyert. A mostani egy kézzel fogható pályázaton vett részt, nyert. Kővárinak ehhez – sincs – semmi köze, de nagyon szeretné, ha lenne.

Egy kicsit is normális országban egy kicsit is normális politikus erre tényleg nem tudott volna mást mondani, mint azt, hogy „Gratulálok!”

Így viszont ismét mi gratulálhatunk neki, szép előadás volt, újra jót nevetett a közönség.

 

Szerző: A.Pécsi.Proli