Annák, akiknek plusz egy szavazatuk van - Vajon hány Annán múlik a jövő?

2022. március 18. 16:00 2022. márc. 18. 16:00

Vészesen közeleg a választás napja, április harmadikáig bizony már csak összesen tizenhatot kell aludni, ám ahelyett, hogy jóleső boldogsággal várnánk ezt a szép tavaszi napot, megint attól kell rettegnünk, hogy újabb négy évet kell lehúznunk a Fidesz-érában.

Persze nem mindenki retteg. Vannak akik hatalmas szívvel és elánnal állnak ki az ő szeretett Orbán Viktoruk mellett, harsogják a liberális baloldal elleni igét, kommentháborúba bonyolódnak mindenkivel, aki nem osztozik az ő véleményékükben, teljes vállszélességgel védik meg Varga Juditot, Novák Katalint, Szijjártó Pétert, Gulyás Gergelyt, na meg a Kocsis Mátét és persze a teljes Fidesz vezérkart. Nem mintha, a miniszterek és miniszterasszonyok védelemre szorulnának, de a lelkes hozzászólók megállás nélkül, éjt nappallá téve, fáradhatatlanul küzdenek a virtuális térben, na meg persze járnak szorgalmasan a békemenetre. 

Agitálnak egy kicsit, hogy népszavazzunk is, hiszen népszavazni fontos, mert ugye a gyerekeinket már az oviban is arra buzdítják, hogy fiúk helyett lehetnek akár lányok és fordítva, ettől pedig nyiván meg kell őket védeni. Nincs más esély, hát menni kell népszavazni, legalábbis szerintük. 

Persze azért néha nem árt körbe nézni a közösségi oldalakon, megvizsgálni, hogy mégis kik azok, akiktől a sorsunk függ április harmadikán. Nos, példának okán Annán is múlik, Annán, aki azt sem tudja, ki a köztársasági elnök jelenleg. Annán, aki felháborodva kéri ki magának a választ, mert hát ő tudja, ő biztos benne, hogy igaza van.  Vajon hány ilyen Anna van még az országban? Hány Annán múlik a jövő? 

 

 

Szerző: G.P

Címlapkép: Pécsi STOP