Apáti Bence gyurcsányozását tolja fizetett hirdetésben a BAMA.hu

2021. március 19. 12:25 2021. márc. 19. 12:25

Felkeltette a pécsi lap érdeklődését a Budapesti Operettszínház balettigazgatója, a NER háztáji propagandistája Apáti Bence, aki hírtévés szereplései mellett gyakran vet ordenáré mocskolódást az Origo hasábjaira. Persze ugyanazon a színvonalon ír és szerepel, mint ahogyan az említett két média is működik. A szokásos brüsszelezés, sorosozás, migránsozás mellett most éppen gyurcsányozni támadt kedve Apáti Bencének. Több se kellett a BAMA.hu-nak - a Mészáros Lőrinc érdekeltségében álló lapnak - egyből elkezdte fizetett hirdetésben népszerűsíteni az igét Facebookon.

 

Apáti Bence egyébként korábban Puzsér Róbertbe állt bele, több-kevesebb – inkább kevesebb – sikerrel, erről előző héten mi is írtunk.

"A balettművész-publicista sorra veszi az elmúlt időszak balliberális fenyegetőzéseit" - írja a BAMA.hu cikkében, melyet Facebook oldalára is kitett. Az olvasóik viszont kifejtették markáns véleményüket Apátiról, viszont ez már annyira nem tetszett a helyi lapnak, rögvest törölte is a negatív kommenteket. Bár hetente jelentetnek meg olyan írást oldalukon ami elvileg "olvasói vélemény", most úgy tűnik mégis fontosabb volt azokat cenzúrázni. 

 

Kevés menőbb politikai prostituáltat találni a kormánypárti propagandisták között mint Apáti elvtárs, viszont a BAMA.hu is büszkélkedhet párral. Hiába a sok név nélküli cikk az oldalukon, Bóka Máté, aki a fideszes városvezetés alatt a Pécsi Hírek és a Pécsma.hu főszerkesztőjeként vált népszerűvé, élen jár a lejárató cikkek kapcsán. Ő az, aki rendszeresen tesz közzé országos ellenzéket szapuló, Péterffy Attilát ócsárló irományt a lap hasábjain. Korábban, 2015-ben a Pécsi Járásbíróság jogerősen bűnösnek találta rágalmazás vétségében egy olyan cikk miatt, amely Szemán Istvánról, egykori bányászról, baloldali és szakszervezeti aktivistáról szólt. 

Bókátol sem állhat oly távol az észérvek nélküli gyurcsányozás, hiszen amikor a Pécsma.hu főszerkesztője volt, én pedig egy mezei pécsi blogger, ilyen kérdéseket kaptam szerkesztőségüktől: 

- Támogatna-e fiatalként egy olyan pártot, amelynek elnökének miniszterelnöksége alatt fiatalokat vertek meg, emberek szemét lőtték ki csak azért, mert máshogy gondolkodtak?

 

- Ha nem támogatna egy ilyen pártot, miért vállalta fel Péterffy Attila támogatását, aki a DK által támogatott pécsi polgármesterjelölt?

 

- Láttuk a közösségi oldalán, hogy fontosnak tartja a környezetvédelmet, az amazonasi esőerdők védelmét. Nem érzi-e visszásnak Péterffy Attila támogatását, akinek vezetése idején az erőműben a civilek szerint több millió tonna fát égettek el?

 

Majd mikor válaszoltam az erősen propagandista kérdésekre és megkértem őket, hogy változtatások nélkül közöljék azokat, ezt a választ kaptam: 

Tisztelt Bogos Csaba!

Nem áll módunkban a teljes szövegét közölni, így vagy szerkesztett verzióban kapja meg az anyagot, vagy pedig azt írjuk, hogy megkerestük, de Ön nem kívánt nyilatkozni. 

Üdvözlettel, PécsMa.hu 

Persze én továbbra is ragaszkodtam hozzá, de mind hiába:

 

Ezen személyes tapasztalásaim alapján, van egy tippem, hogy az Apáti Bencét körbenyaldosó, gyurcsányozó cikk, kinek nyerte el a tetszését a BAMA.hu szerkesztőségén belül. A kommentek törlésére is van egy ötletem. 

Bóka Máté lejtmenete egyenesen arányos azokkal az újságírókkal, akik feladták elveiket és eligazoltak a kormánypárt propagandagépezetébe zsoldos katonának, akik ma már csak dühből és csalódottságból tudnak valamit odaokádni a nagyközönség elé. A Fidesz ide züllesztette le a magyar közéletet és az objektív újságírást. Ezt jelenti számukra: a kikiáltott ellenség bármilyen módon történő kivéreztetését. Aztán ebben a mocsárban Bóka Máté csak boldogan lubickol. 

Szerző: Bogos Csaba