Bayer Zsolt bejelentette, hogy Márki-Zay Péter meleg

2021. október 20. 20:40 2021. okt. 20. 20:40

Vannak rossz mondatok, és vannak sötét gazemberek. Márki-Zay Péter Juhász Péternek adott interjúban arról beszélt, hogy a magyar kormány fele meleg. Bayer Zsolt, az 5-ös számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosa válaszcsapásként „rohadt lelkű gátlástalan szemétládának, aljas görénynek” nevezte Márki-Zay Pétert, majd közölte: „én nyugodtan megkockáztatom, hogy itt és most bejelentsem önöknek, hogy Márki-Zay Péter meleg, azt is tudom, hogy ki a fiúja, a hódmezővásárhelyi lengőtekebajnok.”

A rossz mondatokkal nem árt vigyázni, a sötét, mindenre kapható gazembereket, mint amilyen Bayer Zsolt, kerülni kell. Utóbbi a Hír TV-ben aljas görénynek nevezte az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, majd, miután, egyenként sorra vette a kormánytagok általa elképzelt, vagy tudni vélt nemi identitását, lebuzizta a hódmezővásárhelyi polgármestert.

Önmagával a buzizással is baj van. Nemcsak azért, mert nem elegáns és visszataszító, hanem azért is, mert kriminalizálja a melegeket. Ha sértésként mondják valakire, hogy a saját neméhez vonzódik, azzal ugyanúgy bántani akarják, mintha azt mondanák rá, hogy tolvaj, anyagyilkos, útonálló, szemétláda, rohadék.

Azzal, hogy valakit melegnek mondunk, csak a szándék sértő, az illetőt valójában nem sértjük meg. Ha meleg, akkor azért nem sértő a számára a megnevezés, ha nem az, akkor meg azért.

Bayer, aki miután rohadt lelkű szemétládának, aljas görénynek nevezte az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, sorra vette a kormánytagok nemi identitását. A három nőt, Mager Andrát, Varga Juditot és Novák Katalint eleve kizárta a sorból, mert ők szerinte legföljebb leszbikusok lehetnének, de persze nem azok. Orbán Viktor sem meleg Bayer szerint, ismeri régen, tudná róla, ha így lenne. Nála régebben csak Semjén Zsoltot ismeri, az iskolában osztálytársak voltak, a KDNP vadászatban jeleskedő elnökének felesége és számtalan gyereke van, a nejét még a középiskolában ismerte meg. És egy valódi gyöngyszem Bayertől: „Rogán volt felesége és a mostani is nő...Ha a Rogán meleg, akkor valami iszonyú ügyesen csinálja.”

És így tovább, bennfentesként egyenként elemzi a kormánytagokat. Ki azért nem lehet meleg szerinte, mert sok gyereke van, más meg azért nem, mert nem úgy néz ki. Vagy azért, mert ha meleg volna, Bayer tudna erről.

Végül arra jut a jeles szerző, hogy Márki-Zay meleg. Hogy ezt mire alapozza, nem részletezi, de mert tudja, hogy nem igaz, nem is erőlködik, hogy bizonygassa.

Nyilván az sem igaz, hogy a kormánytagok fele meleg. Ha így volna, akkor is magánügy lenne, de biztosan nincs így. Ha óvodások lennénk, középső csoportosok például, akik már ismerik a buzi szót, de nem tudják, hogy mit jelent, akkor most azt írnánk, hogy Bayer Zsolt buzi. De nem írjuk, mert egyfelől nem ezt gondoljuk, ha meg ezt gondolnánk róla, akkor sem ezzel sértegetnénk őt, hanem azt írnánk róla, hogy egy mindenre kapható, sötét gazember.