"Egy olyan országot szeretnék, ahol a vasárnapi húsleves felett nem Orbán Viktor a téma"

2022. március 29. 17:30 2022. márc. 29. 17:30

A közelgő választások miatt egyre inkább feszülni látszanak az indulatok. Mind a kormánypárt, mind az ellenzék mozgósítja az embereit egy utolsó hajrára. Április 3-án szavazunk. Szavazunk a jövőnkről és az ország sorsáról. A vasárnap kapcsán most az alábbi véleménycikket hoztuk az olvasóinknak:

Az elmúlt néhány hétben többször megkaptam, hogy az a különbség köztem - ellenzéki - és a kormánypárti szavazók között, hogy én nem látom a fától az erdőt, teljesen vakon vagyok, míg ők pontosan tudják, mi lenne a helyes döntés.

Szerintük szintén nagy különbség, hogy én ellenzékiként a messzemenőkig védem a saját embereimet - az ellenzékieket nyilván - míg ők fordított esetben nem ezt teszik....Nos, mindezzel csak az a baj, hogy én nem vagyok ellenzéki. Sosem voltam. Nem vagyok ellenzéki, de nem vagyok kormánypárti.

Nem vagyok kormánypárti, mert elfogadhatatlannak tartom azt a 12 éve tartó parasztvakítást, ami jó, hogy ki nem szúrja a szemeket. Minősíthetetlennek tartom azt a kiépült gyűlöletkultúrát, amiből nem tudom van-e kiút. Borzalmasnak találom, hogy egy intelligensen megfogalmazott komment kapcsán volt, hogy lenáciztak, lelibsiztek, lekkommunistáztak, lebolsevikoztak, lezsidóztak és le is ribancoztak, minden esetben a kormánypárti szavazók, úgy, hogy soha egyetlen egy alkalommal sem az ellenzéket éltettem. Soha nem is fogom, mert ahogy mondtam, nem vagyok ellenzéki.

Nyilván minden oldalon vannak és lesznek is idióták, de azt gondolom, hogy nem elvárhatatlan, hogy egy olyan országban szeretnék élni, ahol az egymás iránti tisztelet és az asszertiv kommunikáció a fő mozgatórugó. Nem hiszem, hogy elvárhatatlan, hogy olyan országban szeretnék élni, ahol nem az határozza meg, kedvelünk-e valakit, hogy azonos politikai eszméket vall-e mint mi. Nekem teljesen mindegy, hogy valaki fideszes vagy ellenzéki, addig, amíg jó ember, addig amíg nem illet pejoratív jelzőkkel, csak azért mert nem egyezik a véleményünk.

Ez is érdekelhet: Közeleg április 3.: a közösségi oldalon szabadultak el az indulatok a kampányhajrában

Egy valamiben egyet kell értenem Orbán Viktorral, én is békét szeretnék, csak azt hiszem nekünk teljesen más fogalmaink vannak a békéről. Ezért megyek el szavazni vasárnap. Élek az állampolgári jogommal és leadom a voksomat, mert szeretnék egy olyan országban élni, ahol pártállástól függetlenül, békében élhetünk egymás mellett, ahol a vasárnapi húsleves felett nem Orbán Viktor és az elmúlt 12 év a téma, ahol családokat nem szaggat szét a politika. Én egy ilyen országot szeretnék, és Te?

Szerző: P.G.