Egy orrszarvú eleganciájával tudott csak veszíteni Kővári

2019. október 14. 17:30 2019. okt. 14. 17:30

Kővári megköszönte a rájuk leadott voksokat, de úgy, hogy abban a demokratikus szavazóknak már nem volt nagy köszönet. Pedig ő még be is jutott a közgyűlésbe. Vári Attila viszont a kampány lezárultával ismét megtalálta sportemberi méltóságát.

Kővári János, bár újraszámoltatják a szavazatokat, a mostani állás szerint bejutott a pécsi közgyűlésbe. Túl sok elegancia mégsem szorult a Fidesz civil leagázását képviselő képviselőbe, akinek még a választás hetén is sikerült pénzosztogatásba keverednie a felesége képviselte alapítvánnyal együtt.

Facebook-posztban köszönte meg a jobboldalra leadott voksokat. Ám az ellenzéki összefogásra szavazók már beleszaladtak egy alapos korholásba. Jelesül, Kővári szerint akik a Fidesz-ÖPE szövetségre voksoltak, azok a fejlődésre szavaztak,

„míg mások az indulataikra hallgattak, nevesül arra, hogy revansot vegyenek vélt vagy valós politikai sérelmeikért.”

De azért abban bízik, hogy

„az indulatok elmúltával mindannyian tisztábban fogunk látni”.

A helyzet szerintem az, hogy ha majdnem 28 ezer szavazó érezte azt, hogy őt valamilyen politikai sérelem érte, például tíz évig tökéletesen hülyének nézték, akkor bizony egy ilyesfajta „revans” el tudja sodorni a helyi rezsimet. Még ha ezt amúgy nem is revansnak szokás hívni.

Az indulatok igen jelentős részét pedig, amelynek elmúlását reméli Kővári, azért javarészt éppen az ő oldalán gerjesztették okádék plakátokkal és szórólapokkal, például.

Kővárival ellentétben Vári Attila – aki egyébként listás helyről szintén befutó képviselőként, egyelőre legalábbis -, bár alulmaradt a polgármesteri székért folyó versenyben, olyan eleganciával köszönt el a jelöltségtől, amilyen dicstelenül menekült a kamerák elől kampány során. Egyebek mellett azt írta:

„Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Pécs polgármesterjelöltje lehetettem.”,

meg azt is, hogy

„A sportban megtanultam, hogy a győzelmet és a vereséget is méltósággal kell viselni”.

Nem lehet könnyű manapság a Fidesz sikerszíneiben kudarcot vallani, erről árulkodik több, a versenyben alulmaradt budapesti polgármesterjelölt is. Róluk így írt a 24.hu:

volt olyan kiszavazott polgármester, aki azt mondta a 24.hu-nak, valóságos sokként érte, amikor vasárnap este szembesült az önkormányzati választás eredményével. A Fidesz pártközpontja ugyanis nem készítette fel a kerületi polgármestereket az ellenzéki előretörésre, és mint egyikük elmondta, B-terv nélkül, teljesen készületlenül érte őket, hogy hétfőn az újabb ciklus indítása helyett dobozolniuk kell az irodájukban.”

 

Szerző: Barabás Béla

Forrás: Pécsi STOP