Figyi, a kormánynak tervei vannak veled

2018. augusztus 3. 08:46 2018. aug. 3. 08:46

Bizony. Hosszútávúak. Ezért azt akarja, hogy tovább élj. Ha esetleg nem így látod, akkor hülye vagy. És megdöglesz.

„A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek”

Ez a mondat az MTI írásos szája kerítésén röppent ki szerdán. Hogy nem hányta le mindenki rögtön az internetet, az csak azért lehet, mert a hosszúra nyúlt G-nap is éppen aznap ért véget a Hír TV visszavételével, ahogy bizonyos médiakörökben fogalmaztak.

Szóval, a Simics-kapituláció körüli népharang kongása elfedte az EMMI bicskanyitogató közleményét.

Tehát, ha még nem találták meg a hulládat egy kórházi folyosón, vagy nem döbbentél rá idős korodban, hogy rákos betegként nem vagy egyenjogú polgár, és nem vagy teljesen hülye vagy esetleg libsi, akkor látnod kell, hogy a kormány célja, hogy tovább élj.

És nem szerdán kezdte ám ezt akarni, hanem már eddig is ezt akarta, és milyen jól! Hiszen:

„Az Eurostat szerint az EU átlagában stagnálás mutatkozik a születéskor várható egészséges életévek számában, Magyarországon azonban növekedés figyelhető meg.”

Bizony, a jó öreg hanyatló nyugat csak hanyatlik jó öregen, mi bezzeg hamarosan virgonc nyolcvanasokból álló szenior csapatokkal töltjük meg a fűthető stadionjainkat. Persze, ha a teljes képet látni akarjuk, és nem csak a nyomorult propagandát, akkor ahhoz azért az a nem teljesen elhanyagolható apróság is hozzátartozik, hogy az OECD-országok közül – lásd még hanyatló nyugtat, plusz mi – éppen Magyarországon a legrosszabb megöregedni. Ráadásul valóban nő a várható egészséges élettartam, ámde van is honnan, mert hogy éppen nálunk a legkisebb.

Na de ne hagyjuk, hogy a felfuvalkodott tények léket üssenek a csühögő egészségnaszádon, hiszen

„a kormány amellett, hogy családpolitikájával támogatja a családokat a nyugodtabb, kiszámíthatóbb életben és a gyerekvállalásban fontos népegészségügyi lépéseket is tett azért, hogy megelőzze a népbetegségeket, ezzel segítve a magyarok egészségben eltöltött éveinek növekedését.”

Segítünk lefordítani a kacifántos mondatot. A kormány azzal, hogy törvényekkel és az adófizetők pénzéből fenntartott rendőrséggel segíti a tömegessé váló kilakoltatásokat (a.k.a. családpolitika, nyugodt, kiszámíthatóbb élet) egyben segít a családoknak, hogy több időt töltsenek a szabad levegőn, ezzel megőrizve az egészségüket, míg a gyermekek az utcán nevelkedve ellenállóbbak lesznek a népbetegségekkel szemben.

Persze a legedzettebb nemzetet is utolérhetik a nyavalyák, ezért:

„A magyar kormány egészségügyi fejlesztései során mintegy 500 milliárd forintból újultak meg vidéki kórházak, mentőállomások és rendelők”.

Azaz, ha a te szomszédságodban lévő kórház vagy rendelő pont nem újult meg, akkor az MTI úgy értette, hogy egy másik városban lévő másik kórház újult meg.

Amúgy meg TE, aki ezt olvasod, élsz még, nem? Akkor???