Fodor Ibolya nem tágít, jól megmondta a véleményét a pécsi ellenzéki jelöltekről

2019. augusztus 18. 08:25 2019. aug. 18. 08:25

Bár mondjuk senki nem kérdezte a nagyobb vagyoni hátrányt okozó üzleti csalás, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása és számvitel rendjének megsértése miatt jogerősen pénzbüntetésre ítélt volt fideszes önkormányzati képviselőt, de hát ilyen a demokrácia, mindenkinek joga van szólni. Ebben az esetben a hallgatás mondjuk bölcsebb lett volna.

A PécsiÚjság.hu-n jelent meg egy cikk, névtelen forrásokra hivatkozva arról írnak, hogy bár sokan utálják a Fideszt Pécsen, de azért sokaknak nem tetszik az egyesült ellenzék sem, azok egynémely tagja miatt. A cikkben amolyan "finom utalásféleképpen" az a logikai fonal is kivehető, hogy mindenkinek az lesz jobb, ha nem ennek a csapatnak a polgármesterjelöltjére, hanem annak a formációnak az aspiránsára voksolnak, amely egy ideje már az atlantiszi rövidlátás nemes hagyományát gyakorolja, miközben a hiba nem az ő készülékükben van szerintük.

Már maga a cikk is jól beilleszthető a posztfaktuális kormányzati médiatérbe - valahová a bélből jóslás mellé -, egyetlen célja pedig nyilvánvaló, zavarórepülést kell végezni a pécsi kommunikációban, miközben úgy kell a kormányoldal malmára hajtani a vizet, hogy az ne legyen egyből levágós. (Mondjuk ez utóbbi nem annyira jött össze.)

Ám ebbe a csöndes-langyos kis "lábvízbe" sikerült belecsobbannia Fodor Ibolyának, aki bár igyekezett minden párt felé vagdalkozni, azért végül mégis csak egy irányba szórta az áldását. 

Bemásoljuk a cikk alá elhelyezett kommentjét, meg a biztonság kedvéért egy mentést is készítettünk róla, hátha véletlenül eltűnne.

"Kóbor.. mint polgármester.. ezt ugye senki nem gondolta komolyan hogy a pécsiek meghülyültek? Én inkább azon csodálkozom, hogy olyan jelöltek kerültek elő bármelyik oldalon, akinek a Pécsiek a nevét sem hallották soha, hogy Pécsiekért valaha is tettek volna valamit mint civil, hogy van amelyik nem is pécsi, sőőőőt nem is él itthon, és huszon évesek az meg naneeee kategória!! Eg napot nem dolgozó, anyukánál élő, semmi jövedelemmel nem rendelkező / majd megélek a pártmunkámból/ KÉPVISELŐK? Akik annak alapján ítélek meg embereket melyik párt tagja??? Mit vártok tőlük??"

Az első nagy problémája a nagyobb vagyoni hátrányt okozó üzleti csalás, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása és számvitel rendjének megsértése miatt jogerősen pénzbüntetésre ítélt Fodor Ibolyának az, hogy általa nem ismert jelöltek bukkantak fel. 

(Ugyan a volt fideszes, egy ideje már papíron független önkormányzati képviselő a "pécsiek" terminust használja, de ez csak a Fidesz kedvenc fordulata volt itt az elmúlt 10 évben, hogy amit a kormányoldal gondol, azt a pécsiek gondolják, de ha valaki nem értett velük egyet, akkor az már egyből hazátlan sorosgyurcsány liberálbolsevik buzi volt, aki ráadásul még migráncsokat is betelepítene.)

Aztán kiugrik belőle a lokálpatrióta, hogy hát egyes jelöltek ráadásul nem is pécsiek! Blaszfémia. Sőt, van, aki még van olyan szemét is, hogy nem itthon, hanem külföldön (ami ugye hanyatlik, meg dekadens, és telve van migráncsokkal) merészel élni.

De a kommentnek a tetőpontja az a hosszú évtizedek óta velünk élő, ageista házmesteri megközelítés, miszerint ezen jelöltek egy része huszonévesnek mer lenni, hát ki látott már ilyet? Ugye ezek azok a huszonévesek, akik egyetlen napot sem dolgoztak, anyukánál élnek, nincsen jövedelmük, de ráadásul ezek képviselők akarnak lenni. És akik még az alapján ítélnek meg embereket, hogy mely párt tagja, hát ki látott már ilyet?! 

Vannak azok a pillanatok, amikor inkább csöndben kell maradni, főképp egy olyan önkormányzati képviselőnek, aki közel egy évig be sem járt a városházi közgyűlésekre, aki ugye elfelejtette megemlíteni a választóinak, hogy hát egyszer már sikerült összeakadnia a törvénnyel - és itt most nem a Bibliára gondolunk -, de aztán másodjára sem ment a helyes úton járás.

Ez most egy ilyen pillanat lett volna, csak szólunk.

 

Szerző: V.G.