„Győrt meg kell tartani”

2019. október 17. 12:44 2019. okt. 17. 12:44

Ahogy Sztálingrádot is meg kellett. Bemutatjuk a Helyes Döntések Nagymesterét, aki a NER megmaradt keresztény és konzervatív látszatát feláldozta a méltán népszerű és köztiszteletben álló Borkai polgármesterségéért. Orbán Viktor évtizedek után egyszer tényleg sokat tett a magyar demokráciáért.

Nem kevesebbet ír a Népszava, mint hogy a porocska/hajócska/kurvácskák vonalon mozgó keresztény családapa és konzervatív győri polgármester Borkai Zsolt utolsó pillanatos majdnem lemondása aztán mégiscsak helyén maradása kifejezetten Kövér László és Orbán Viktor személyes csörtéje volt. A kis hiriget Orbán nyerte (há' mer' ki, há' nem? Há' de), de bukni meg a NER bukott.

A történet ismert elemei: Borkai összehívott egy sajtótájékoztatót péntek délutánra, a kormánnyal szemben nem igazán kritikus Magyar Nemzet online felületén meg is jelent egy véleménycikk, hogy hát Borkainak menni kell.

Nem nagy cucc, mondhatnánk, hát jó pár, a kormánnyal szemben kritikus ember a Nemzetből, vagy a G-nap előtt a Hírlapból tudta meg, hogy nyomoznak ellenük, és nem a postaládájából.

Ám az ügy gellert kapott. Orbán Macronnal tárgyalt Franciaországban, miközben az ország már a finisében lévő önkormányzati kampány lázában égett. Dörögtek a médiaágyúk, szorgos kezek rakosgatták össze a tartós élelmiszercsomagokat a vasárnapi voksolásra, Borkai meg a Fidesz sok potentátjával együtt izzadt az ügy miatt, ami napalmként kezdett ráégni MINDEN fideszes jelöltjére a vasárnapi voksolásnak.

Ám Orbán alig volt elérhető, az ügyet pedig kezelni kellett (volna), hogy ne forduljon elő az a csúfság, mint III. Fülöp spanyol királyé, aki azért égett meg, mert nem volt a közelében grandja, aki elhúzza a kandalló mellől, mert más meg nem érhetett hozzá.

Na, Kövér Grand László kézbe vette az ügyet: instant selyemzsinór Borkainak, üzenet a Magyar Nemzetnek – sárkány le, kincs fel, NER megmentve, este a jól végzett munka békés derűjével csillanhat a naplementében a Kőbányai habja a tömött bajuszon.

Amíg a Macrontól kitoppanó Orbán meg nem neszelte, hogy az amúgy vasaltnak, kifinomultnak vagy olyan nagyon demokratikusnak éppen nem nevezhető Kövér éppen feláldozza Borkait azon az oltáron, ami körül Tarlós és még számos fideszes jelölt térdelt, fohászkodva a NER megmentéséért. Megneszelte és telefonált. Sajtótájékoztató lefújva, selyemzsinór üzenetű véleménycikk tévedésnek nevezve, Borkai helyén hagyva. Győr megmentve.

Ám a nagyfokú szándékos elsötétítésnek örvendő vidéken kívül ennek volt egy nagyon egyértelmű üzenete: Orbán és a Fidesz nem hogy nem határolódik el a jachtozó, lyukas zokniban hempergő, nagyvárosokat tönkredézsmáló NER oligarcháktól, nem a nép egyszerű de nagyon keresztény gyermeke ő, aki mögött egy darabig meg lehet ezt tenni, de aztán nem. Hanem egy vele. Ő maga a NER, egy személyben, ő dönt sorsokról egy személyben. Ő pedig úgy döntött, hogy Borkai a NER része marad.

Az emberek pedig, akiknek megadatott a gondolkodás, a hírek megválogatásának lehetősége, megbüntették őt, az egyszemélyes NER-t. Nem Pécsett, mert a számok tükrében elég egyértelmű, hogy itt a kurvás botrány nélkül is győzött volna az ellenzéki összefogás. De sok más városban igen.

Köszönjük, miniszterelnök úr, hogy 30 év után ismét lehajolt ezért a csipkésre rozsdásodott szélű törékeny magyar demokráciáért, és ilyen sokat tett érte. Egyben gratulálunk hozzá, hogy Győrt sikerült megtartani.

 

Szerző: Barabás Béla

Forrás: Pécsi STOP