Hoppál az orvosbérek emelése kapcsán ekézte az ellenzéket, kínosan lyukra futott

2020. október 9. 10:18 2020. okt. 9. 10:18

A volt kulturális államtitkárnak nem tetszett, hogy az orvosok béremeléséről szóló előterjesztésnél nem mindegyik ellenzéki képviselő szavazott a Parlamentben, ezt szóvá is tette a Facebookon. Az valahogy nem tűnt fel neki, hogy például Orbán Viktor sem volt bent szavazni.

Mint ismert, az elmúlt napokban jelentette be Orbán Viktor, hogy leült egyeztetni a Magyar Orvosi Kamarával (MOK), akik béremelést kértek az orvosoknak, valamint a hálapénz intézményét is kivezetésre ítélték. 

A béremelési javaslat elég gyorsan futott át a parlamenti törvénygyáron, kedden már meg is szavazták a képviselők a javaslatot (csak sajnos megint belekerültek olyan korlátozások, ami miatt a Magyar Orvosok Szakszervezete most már azt kéri Áder János köztársaság elnöktől, hogy ne írja alá a törvény kihirdetését).

A szavazás, illetve az arról hiányzó ellenzéki képviselők kapcsán csütörtök reggel nyilvánult meg a Facebook-oldalán Hoppál Péter baranyai kormánypárti képviselő, aki a népszerű jobber Facebook-oldal egy fotóját osztotta meg, és annyit írt hozzá, hogy  

"a magyar baloldal "prominensei" nem szavazták meg az orvosi bérek duplázását. Ennyi."

 

Az LMP két baranyai országgyűlési képviselője, Hohn Krisztina és a frakcióvezető Keresztes László Lóránt ehhez kapcsolódóan a Facebookon megosztotta a Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő gyűjtését - vette észre a Szabad Pécs. A posztban megjegyzik, Hoppál annak ellenére ekézte az ellenzéket, hogy minden frakció, minden jelenlévő képviselője támogatta a javaslatot.

"Csakis képviselő úr kedvéért lássuk, kik azok a fideszes/KDNP-s képviselők, akik szintén NEM VOLTAK OTT, és NEM SZAVAZTÁK MEG a törvényjavaslatot.

ORBÁN Viktor, SEMJÉN Zsolt, Gulyás Gergely, Novák Katalin, Rogán Antal, Varga Mihály, Szijjártó Péter, Kubatov Gábor, Lezsák Sándor, Manninger Jenő, Nagy István, Tuzson Bence, Seszták Miklós, Bíró Márk, Gyopáros Alpár.

Szerintem nem jók az ilyen viták és üzengetések, de Hoppál képviselő úr kedvéért fontosnak tartottam mindezt leszögezni (itt, és az oldalán, egy hozzászólásban is)."

- olvasható a posztban.

 

 

Címlapkép: Pécsi STOP

 

 

Forrás: Pécsi STOP/Szabad Pécs