Hoppál segít, de azt még nem tudjuk hogyan

2021. február 16. 16:06 2021. feb. 16. 16:06

Péterffy Attila a múlt héten fordult levélben Pécs országgyűlési képviselőihez Mellár Tamáshoz és Hoppál Péterhez, amiben a képviselőket arra kéri, hogy lobbizzanak a kormánynál, hogy Pécs teljes kompenzációt kapjon a koronavírus járvány okozta költségek és a kormányzati elvonások miatt kialakult kieső bevételek kapcsán.

Pécs polgármestere levelében tudatta, hogy a város idei költségvetése 5,6 milliárddal lesz kevesebb a tavalyinál. Mellár Tamás viszonylag hamar válaszolt is, és egy nyíltlevelet publikált, amelynek a címzettje Orbán Viktor kormányfő volt.

A fideszes politikus válaszára többet kellett várni, ám az idő eltelte nem egyenesen arányos a válasz tartalmával, ugyanis egy semmit mondó Facebook-posztban közölte, hogy hajlandó tárgyaló asztalhoz ülni, bár azt nem írta le, hogy kivel, de reméljük, olyan emberekkel ül le Hoppál Péter, akik relevánsak a témában.

 

Ami igazán felháborító, az a többi kormánypárti önkormányzati képviselő reakciója Hoppál Péter posztja alatt. Tudom a fideszes retorikába és gondolkodásba nem fér bele az együttműködés és mások gondolkodásának és véleményének elfogadása. Pécsett a fideszes önkormányzati képviselők egy olyan helyzetben vannak immáron lassan két éve, hogy a városvezetést folyamatosan próbálják az ő általuk vélt helyes irányba terelgetni. A baj az, hogy nem véletlenül lettek elzavarva 2019.október 13-án, nem véletlenül lett elegük a pécsieknek, hogy Páva Zsolt vezetése alatt a város kétszer is csődbe ment. Most, amikor a koronavírus járvány miatt és a kormányzati elvonások miatt a város nehéz helyzetbe került és pécs polgármestere arra kéri a kormánypárti országgyűlési képviselőt, hogy segítsen a városon és lobbizzon ki több pénzt a városnak, arra ez a reakciója Csizmadia Péternek:

A képviselőnek jár a plusz pont a különösen szellemes kommentje miatt, már csak azt sajnálom, hogy neki miért nincsen „lelkes rajongó” jelvénye, mint KDNP-s képviselő társának, Kamarás Péternek.