Kósa: migráns, Soros, migráns, gender, migráns

2019. május 15. 09:04 2019. máj. 15. 09:04

Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, volt miniszter tartott Pécsen a Nevkóban lakossági fórumot, ahol barokk körmondatok közepette regélte el, hogy miért is a Fideszre kell szavazni az EP-választáson. Az is kiderült, hogy Kósa a politikai tartalom, a kristálytiszta üzenetek és a stand-up comedy koronázatlan királya.

Mintegy 150-170 ember előtt tartott kedden este a pécsi Nevkóban lakossági fórumot Kósa Lajos fideszes volt tárca nélküli miniszter, országgyűlési képviselő, a Parlament honvédelmi bizottságának vezetője (aki nyitásként megdicsérte a várost, hogy az olimpiai aranyérmes felnőtt gyorskorcsolya-válogatottból ketten pécsiek).

A téma természetesen nem volt más, mint hogy kire és miért kell szavazni május 26-án az EP-választáson, a nemzet Lajosa pedig hamar megmondta a frankót: nemzetállamban hisz, elutasítja a migrációt. Innen pedig nem volt megállás, pörgött a fejtágítás az összegyűlt, zömmel 50-60 pluszos érdeklődőnek, Kósa ugyanis felmondta az összes olyan lózungot, amit 2015 óta a Fidesztől lehetett hallani ebben a témában. (Embercsempészet jobb üzlet, mint a kábítószer, jobban is szervezettek ezek a hálózatok; 68-as ballibek, akik csak a szavazatért támogatnak minden kisebbséget a muszlimoktól a genderig; egyből wifi kell a migránsnak; Soros György; nagyvállalatok gyűlölik a nemzetállamokat, stb.)

Utóbbi kapcsán Kósa azt állította, hogy az erős magyar állam képes felvenni a harcot ezekkel a nagyvállalatokkal (meg hogy Kelet-Európa hülyének van nézve), és a magyar kormány az utolsó védvonal, ha az nincs, akkor ugyanaz lesz, mint Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon alatt, akik a képviselő szerint csődbe vitték az országot. Arra is kitért Kósa, hogy a migránsok bonyolultabb munkára nem alkalmazhatóak, mert nincs meg a képzettségük, és a nyelvet sem ismerik. Szerinte észérvekkel nem lehet hatni a migrációs folyamatokra, majd egy huszárcsellel arról is beszélt, hogy a politikusok általában fittyet hánynak a hosszú távú céloknak a rövid távú érdekeik miatt. Ez volt talán az este első őszinte pillanata.

Hosszú vargabetűk következtek még Kósa Lajos előadásában a rotterdami mecsetektől a magyar fifikáig, az IMF-től a portugál miniszterelnökig, aki ismeretlen itthon, míg Portugáliában ismerik Orbánt, mert ő egy jelentős vezető (nagy taps a hívószóra). Hozzá is tette Kósa, hogy Putyin és Trump is találkozott már a magyar miniszterelnökkel. Természetesen az a kormányzati lufi is előkerült, hogy "Brüsszel" belekötött a babakötvénybe, amit ugyebár már maga "Brüsszel" is cáfolt.

A nagyívű okfejtés után Hoppál Péter helyi országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a politikai tartalom, a kristálytiszta üzenetek és a stand-up comedy koronázatlan királya egy személyben Kósa Lajos. Az erős kijelentés után jött el a közönségtől érkező kérdések ideje, de sajnos az első kérdésre Kósa Lajos röviden akart válaszolni, de végül jó 20 percben sikerült, és nem is lett olyan kristálytiszta a gondolatisága a feleletnek. Egy másik néző az elfogott feltételezett terrorista ügyében rettegett, de Kósa megnyugtatta, hogy őrizetben van, és már most kiutasították, jó előre.

Az újabb hosszabb eszmefuttatást már nem vártuk meg (addigra a közönség jó része is elillant), mert Kósa Lajost hallgatni kábé olyan volt, mint Zuzu Petals-szal társalogni: enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.