Kubatov és az erkölcsi sírba küldött fiúk

2019. április 10. 11:57 2019. ápr. 10. 11:57

Szeged fontos hely, hemzseg ott Kubatov, Pécsről szalajtott médiaguruk, a fővárosból szervezett tanácsadócsapat tapossa Botkát és a párttársait. Vajon mi vitte rá a listázásról elhíresült pártigazgatót, hogy pár tudatlan suhancot küldjön rá a veterán Ujhelyire a saját városában?

„Ne kössük be a szemüket?”

- ezt kérdezi Horvath őrmester Miller századostól a Ryan közlegény megmentésében, amikor utóbbi négyesével hajtja ki a fiatal fiúkat a német géppuskafészek elé. Mondván, az átjárót meg kell nyitni.

Így van ezzel a Fidesz is Szegeden: nyílt titok, hogy pénzt, paripát, fegyvert nem kímélve rohamozza Botka városát. Bevetettek komplett tanácsadócsapatot, a volt MTI-vezért, Páva Zsolt volt kampányfőnökét – mondjuk ez nem ment simán. A helyzet komolyságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a listájával örök nevet szerző, a szavazásszervezés alapos megreformálásával éppen Pécsett lebukó Kubatov Gábort vezényelte az egyszemélyes ország- és pártvezetés Szegedre, hogy irányítsa a partraszállást.

Egy ilyen harcban mindig vannak áldozatok, és mindig vannak köztük értelmetlenek is. Ilyenek voltak azok a talán jobb sorsra érdemes fiatal srácok, akiket Kubatov kedden az erkölcsi és lelki halálba küldött. Ők voltak azok, akik egy szintén fiatal, ám a többieknél valamivel felkészültebb őrvezető igen inspiráló vezetésével elmentek molinót lengetni Ujhelyi István szegedi utcafórumára.

Vajon mire számított a pártigazgató, mi fog történni azokkal a gyerekekkel? Odamennek, és leérvelik Ujhelyit, aki a politikai pályán többet töltött, mint amennyit a srácok ránézésre eddig éltek? Mit vesz fel a véletlenül arra ténfergő, ja nem, bocsi, pontosan odavezényelt, a visszhangját egy halk cuppanással benyelő Hír TV stábja? Hogy a rettenetes molinólengetők elől majd menekülni fog a szocialista EP-képviselő?

Azokat a srácokat egyszerűen odadobták a géppuska elé, nevetségessé tették őket egy fél ország előtt. Esélyük sem volt győzni, de ez a Fideszt nem érdekli, ahogy az sem, hány szerencsétlen fiatal kerül még Uhelyik vagy a totális tudatlanságot másutt leleplező Nemzeti Televízós stábok elé. Az átjárót meg kell nyitni, kerül, amibe kerül. Ha pedig áldozatok kellenek, akkor legyenek könnyen feláldozható figurák.

Forrás: Barabás Béla