Lassan ott tartunk, hogy a baloldalnak már a havat se kotorják el Pécsen

2018. november 21. 12:10 2018. nov. 21. 12:10

Szándékosan túlzó cím a közérdeklődésre számot tartó sajtótájékoztatók kormányoldali eltitkolásáról.

Kedden tartott sajtótájékoztatót a pécsi BIOKOM vezetője, Kiss Tibor és Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő arról, hogy idéntől már más helyszínen várják a város hókotrói a bevetést.

Az önkormányzati média természetesen kinn volt a jeles eseményen, azonban hogy, hogy nem, a Pécsi STOP például erre sem kapott meghívót.

Zanzásítva: a BIOKOM 10 nagy és több kisgéppel készült fel a télre, mintegy 60 helyszínen van síkosságmentesítő anyag kihelyezve a városban, és idén már a Verseny utcai telephelyről indulnak a hókotrók a bevetésre.

Ez már nem az első, hogy csak utólag derül ki számunkra - meg több más ellenzéki orgánum számára -, hogy épp valami fő tótumfaktum elmondja a világnézetét az adott dolgokról Pécsen. Ilyen volt Kósa Lajos kínos beállása a városházára, ilyenek az utóbbi években már Orbán Viktor istenjárásai, meg úgy általában bármilyen kormánypárti tisztségviselőé, akinek magasabb a sarzsija az országgyűlési alképviselő-helyettesnél.

Nem örülünk neki, de megszoktuk és kezdünk hozzáedződni.

De azért álljon már meg a díszlépéses gyászmenet: hogy egy abszolút nem politikai témában - hókotrás, meg téli felkészülés - sem küldenek meghívót az ellenzéki orgánumoknak, mert az eseményen megjelenik egy kormánypárti politikus, az már agyrém.

Vagy kormányoldalon azt hiszik, az ellenzékre nem fog esni a hó, egy ellenzéki nem taknyol el a jégen? Azt meg csak halkan tenném hozzá, a mi adóforintjaikból is gurulnak azok a hókotrók.

Álljunk már le ezzel a hülyeséggel. Lehet, hogy nem szívleli egymást a két társaság, de vannak közös ügyeink, amikben a politikai hovatartozás annyira marginálisnak számít, mint sötét alagútban a negró színe.